Šta konkretno proizvodi nemačka kompanija koja je najavila dolazak u Kulu?

1066

KULA - U sredu, 17. oktobra 2018. godine, opštinu Kula su posetili predstavnici nemačke kompanije Witzenmann koji će već za par meseci početi sa izgradnjom novog postrojenja u novoj industrijskoj zoni u Kuli.

Proizvodi kompanije Witzenmann / Foto: Witzenmann GmbH

Planovi su da već u januaru 2019. godine počnu radovi na izgradnji pogona, a početkom 2020. godine da u njega uđu prvi radnici.

Kompanija „Witzenmann“ je osnovana davne 1854. godine kao proizvođač nakita. Već 1885. godine njen osnivač Heinrich Witzenmann je shvatio nedostatak na tržištu i odlučio da svoju kompaniju uvede u novu industriju. Upravo tada je postavio temelje u proizvodnjih metalnih, fleksibilnih creva koji su danas glavni proizvodi kompanije.


Foto: Witzenmann GmbH

Witzenmann grupa je 125 godina kasnije postala svetski lider u proizvodnji metalnih fleksibilnih creva i mnogih drugih sličnih proizvoda, kao i delova za automobilsku industriju. U 2017. godini, kompanija je zapošljavala 4.300 radnika i ostvarili su prodaju u iznosu od preko 614 miliona evra.

Svojim kvalitetom i inovativnošću, „Witzenmann“ širom sveta nudi svoja inženjerska rešenja u vidu proizvoda koji su dizajnirani da smanjuju vibracije, umanjuju pomeranja usled termalnih promena, kao i mnoge druge proizvode iz sfere automobilizma, industrijske opreme, građevinarstva, aero i svemirske industrijske. U svom dugogodišnjem radu, kompanija ima veliko iskustvo u proizvodnji alata za mašine, prototip proizvodnji, ali i široki spektar opreme za testiranje.

Foto: Witzenmann GmbH

Sedište „Witzenmann“ kompanije se nalazi u gradu Pforchajmu (Pforzheim) u Nemačkoj, a svoje prisustvo su ostvarili u 19 zemalja širom sveta.

Kompanije iz Witzenmann grupe možete pronaći u Nemačkoj, Austriji, Italiji, Španiji, Francuskoj, Engleskoj, Švedskoj, Slovačkoj, Poljskoj, Rusiji, Češkoj, Brazilu, Indiji, Japanu i mnogim drugim zemljama, a uskoro i u Srbiji.

Više video snimaka o kompaniji možete pronaći na YouTube kanalu: