Partizan dolazi u Kulu, MUP će snimati prilazne pravce i područje oko stadiona

45

KULA - 12. kolo Superlige Srbije odigraće se 20. i 21. oktobra 2018. godine. Trenutno je lider na tabeli Crvena zvezda sa ukupno 31 bodom, dok je na drugom mestu Partizan sa 24 boda.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Ne treba zaboraviti ni Radnički iz Niša koji deli isti broj bodova kao i Partizan, ali ni Mladost iz Lučana koji imaju samo 2 boda manje.

Međutim, za Kuljane je svakako najzanimljiviji meč između Spartaka iz Subotice i Partizana, koji će se odigrati u nedelju, 21. oktobra u 13 časova na stadionu „Milan Sredanović“ u Kuli.

Spartak trenutno zauzima pretposlednje mesto na tabeli sa tek 8 bodova i predstojeći meč je za njih svakako važan, međutim malo je verovatno da mogu napraviti neki veliki preokret i tako naneti štetu Partizanu.

Ipak, iako nije reč o velikim rivalima i borbi u vrhu tabele, MUP je ocenio da je potrebna povećana pažnja kada se radi o utakmici u Kuli, i generalno samom dolasku Partizana i njihovih navijača.

U skladu sa članom 52 Zakona o policiji Republike Srbije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru snimaće i fotografisati prilazne pravce i područje održavanja fudbalske utakmice između Spartaka i Partizana, u Kuli, na stadionu ‘“Milan Sredanović“.

Sam jasno zakon kaže da kad postoji opasnost da prilikom javnog okupljanja dođe do ugrožavanja života i zdravlja ljudi ili imovine, policijski službenik je ovlašćen da vrši snimanje ili fotografisanje javnog skupa.