Raspored odnošenja kabastog otpada iz seoskih domaćinstava opštine Vrbas

160

SAVINO SELO / RAVNO SELO / KUCURA / BAČKO DOBRO POLJE / ZMAJEVO - Nakon odnošenja kabastog otpada s vrbaskih ulica, higijeničari JKP "Komunalac" istu akciju iduće sedmice sprovešće u naseljenim mestima vrbaske opštine. Odnošenje nepotrebnih stvari iz seoskih domaćinstava obaviće se uz redovno odnošenje smeća.

Foto: JKP "Komunalac" Vrbas

„Za seoska domaćinstva važe ista pravila u odnošenju kabastih stvari kao i za stanovnike Vrbasa. Stoga, zamolio bih žitelje naseljenih mesta da najskasnije do sedam sati, u danu kada se po rasporedu odnosi i komunalni otpad, iznesu i kabaste stvari ispred svojih kuća. U ovu vrstu otpada ubrajamo stari nameštaj, automobilske gume, tvrdu plastiku, staklo i tome slično. Građevinski i otpad životinjskog porekla nećemo odnositi, pa bismo apelovali na građane da to ni ne iznose“, rekao je poslovođa u PJ “Čistoća” Mladen Pavlović.

Pavlović dodaje da ova akcija podrazumeva i odnošenje biljnog otpada koji treba da bude upakovan u vreće. Mogu se spakovati i grane ili cveće u kutije ili neku drugu ambalažu pogodinu za utovar u vozilo komunalnog preduzeća.

Prošle subote uspešno je obavljena akcija odnošenja kabastih stvari iz vrbaskih domaćinstva kada je prikupljeno više od 180 kubika ove vrste otpada.

Kabasti otpad će se iz seoskih domaćinstava opštine Vrbas odnositi po sledećem rasporedu:

  • Ponedeljak, 22. oktobar – Savino Selo
  • Utorak, 23. oktobar – Ravno Selo
  • Sreda, 24. oktobar – Zmajevo
  • Četvrtak, 25. oktobar – Bačko Dobro Polje
  • Petak, 26. oktobar – Kucura