Susreti sa Božidarom Kalezićem i njegovim gostima u Domu kulture u Crvenki

165

CRVENKA - U sali Doma kulture u Crvenki će 27. oktobra od 19:00 i 28. oktobra od 18:00 časova biti održani Susreti sa filmskim i televizijskim rediteljem Božidarom Kalezićem i njegovim gostima.

Prvog dana susreta će biti prikazana dva dokumentarna filma. Od 19:00 časova posetioci će biti u prilici da pogledaju „Jutra i magle televizijskog dokumentarizma“, film o Božidaru Kaleziću autorke Olivere Pančić, a potom od 19:40 „Treptači svemira, zapisi o zatvorskoj ludnici“.

Na događaju će govoriti profesor sociologije umetnosti i književnik Ratko Božović, zatim novinar, publicista, književni i filmski kritičar Milan Vlajčić, urednica na RTS-u Olivera Pančić, filmski i televizijski reditelj Božidar Kalezić i Milovan Đuričković, moderator večeri.

Posetioci događaja biće u prilici da posete izložbu slika Milana Konjovića i skulptura Matije Vukovića.

Narednog dana će u 18:00 časova biti prikazan dokumentarni film „Stvaranje“, o slikaru Milanu Konjoviću, a zatim od 18:40 „Ja sam Matija Vuković“ o vajaru Matiji Vukoviću. Posetioci će od 19:10 biti u prilici da pogledaju film „Ozbiljna igra“ koji će ih približiti slikaru Naodu Zoriću, a potom u 19:45 počinje film „Naša pobeda“, o plasmanu FK „Crvenka“ u Prvu saveznu ligu Jugoslavije.

Prisutnima će se drugog dana susreta obratiti filmski reditelj i predsednik Udruženja filmskih umetnika Srbije Milan Knežević, novinarka i TV kritičarka Branka Otašević, urednica na RTS-u Jasmina Vujnović Milošević, reditelj Božidar Kalezić i moderator večeri Milovan Đuričković.

Za kraj je najavljen film „Robijaš Vlado Dapčević“.

Organizator susreta je Udruženje Crnogoraca Crvenka.