Svečanom akademijom obeležen Dan opštine Vrbas

180

VRBAS - Polaganjem venaca na Spomenik palim borcima i svečanom akademijom u subotu je obeležen Dan opštine Vrbas.

Zgrada Opštine Vrbas / Foto: Bratislav Grbić, fotopres.com

Svečanosti u bioskopu „Jugoslavija“ prisustvovao je veliki broj gostiju, među kojima su bili predstavnici ambasada Crne Gore i Ukrajine, predstavnici verskih zajednica, Vojske Republike Srbije, zatom visoki predstavnici Pokrajinske vlade, predstavnici opština Herceg Novi, Bijelo Polje i susednih opština, prenosi info portal Opštine Vrbas.

Na svečanoj akademiji uručena je Nagrada opštine Vrbas, koja se svake godine dodeljuje zaslužnim građanima i organizacijama kao najviše društveno priznanje u opštini. Kao što je ranije objavljeno, dobitnici ovogodišnje nagrade su hirurg dr Nebojša Perić i anesteziolog dr Vida Volić Zundanović iz Opšte bolnice Vrbas, rukometaš Jovan Elezović i prof. dr Radovan Pejanović, redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu kao pojedinci i Festival poezije mladih u kategoriji organizacija.

Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac rekao je da se nada da će ove nagrade biti doprinos ukupnom radu i stvaralaštvu dobitnika. „Verujem da će vrednost, entuzijazam u ovom svečanom trenutku u kojem ih nagrađujemo najvišim priznanjem opštine Vrbas, podsticajno delovati, pre svega na mlade, kako bi i oni sutra bili na ponos svojim porodicama, opštini i našoj zemlji“, poručio je Glušac.

Na svečanoj akademiji je prikazan film o Vrbasu i onome što je urađeno u proteklih godinu dana, a svečanost su uveličali „Bački pevači“ pod dirigentskom palicom Jelene Aleksić i recitatori Kulturnog centra Vrbas.