(VIDEO) Tanja Perunović dobitnik glavne nagrade na Jesenjem likovnom salonu

268

VRBAS - U Galeriji Kulturnog centra Vrbasa u subotu je otvorena 49. izložba Jesenji likovni salon na kojoj posetioci mogu da vide radove 34 umetnika.

Likovna galerija KC Vrbas / Foto: B. Grbić

Glavna nagrada Jesenjeg likovnog salona pripala je umetnici Tanji Perunović za sliku „Susret vere“. Dobitnica glavne nagrade rekla je za TV Bačka da je za svoj rad izabrala dve crkve koje na neki način predstavljaju Vrbas i dodala da smatra da bi trebalo nešto da se učini da bi one opstale kao jedini stub prošlosti.

Dobitnik prve nagrade za slikarsto je Svetislav Šljukić, dok je nagradu za skulpturu, za rad u drvetu „Srđa Zlapogleđa“, dobio Blagoje Orbović.

Karikaturista Ignjat Gatalo poneo nagrađen je za najbolji crtež, dok je fotografija na platnu Rajka Karišića „Šapat kolja“ dobila nagradu za fotografiju. Specijalne nagrade Jesenjeg likovnog salona pripale su Borisu Baranovskom za fotografiju i Lidiji Barna za ikonu.

Izložba će biti otvorena do 16. novembra, a njena realizacija delo je saradnje Udruženja likovnih umetnika Vrbasa, opštine Vrbas, Kulturnog centra Vrbasa i Galerije KC Vrbas.

Pogledajte prilog Televizije Bačka: