(FOTO) Opštinu Kula posetili predstavnici Pokrajinske vlade

71

KULA - Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević je nakon obilaska završnih radova na izgradnji atarskih puteva u opštini Kula, investiciji vrednoj oko 20 miliona dinara, zajednički obezbeđenih iz pokrajinskog i opštinskog budžeta, izjavio da je u protekle dve godine u opštinu Kula iz pokrajinskog budžeta uloženo više od 650 miliona dinara, što je omogućilo realizaciju velikog broja značajnih projekata.

Foto: vojvodina.gov.rs

On je dodao da je u razgovoru sa opštinskim rukovodstvom ocenjeno da je dosadašnja saradnja Pokrajinske vlade i opštine Kula – izuzetna.

„Zadovoljni smo načinom na koji se opština Kula razvija. Danas smo istakli nekoliko strateških tačaka daljeg razvoja opštine, među kojima su svakako one koje se tiču privlačenja domaćih i stranih investitora, infrastrukturni projekti, izgradnja kanalizacione mreže, opremanje i rekonstrukcija škola“, kazao je potpredsednik Milićević dodajući da je bilo reči i o izgradnji crpne stanice u Sivcu, rekonstrukciji sportske hale u Crvenki koja je u lošem stanju i drugim projektima.

Potpredsednik Pokrajinske vlade je naveo da se opština Kula razvija i svojom agilnom politikom u privlačenju investicija.

„Pokrajina je pomogla ovoj opštini i kod opremanja radne zone. Takođe, preko Razvojne agencije Vojvodine subvencionisana su radna mesta u već realizovanoj investiciji “Seveplant”, a u završnoj fazi su još dve investicije koje će obezbediti oko 400 novih radnih mesta za meštane opštine Kula“, naveo je Milićević.

Pogledajte galeriju fotografija:

Potpredsednik Milićević je dodao da se priprema prva faza izgradnje sportsko rekreativnog centra u Kuli, za šta je Pokrajinska vlada obezbedila 175 miliona dinara, dok je 150 miliona uloženo u izgradnju kanalizacione mreže na teritoriji Kule i Crvenke, te oko 100 miliona dinara, preko JVP „Vode Vojvodine“, za čišćenje kanala na relaciji Vrbas-Bezdan.

Predsednik opštine Kula Velibor Milojčić zahvalio se Pokrajinskoj vladi na značajnoj podršci u protekle dve godine.

„Uz podršku Pokrajine i Republike u našu opštinu je uloženo više od milijardu dinara, što je omogućilo realizaciju važnih projekata, koji će obezbediti bolje uslove za život i nova radna mesta za građene opštine Kula“, naveo je Milojčić.

Poseti opštini Kula prisustvovali su i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.