Otvorene prijave za 34. Festival akustičarske muzike u Sivcu

128

SIVAC - Otvorene su prijave za učešće na Festivalu akustičarske muzike u Sivcu (FAMUS) koji se održava već 34. godinu za redom.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Zainteresovani muzičari koji žele da se prijave treba da dostave:

  • Kraću biografiju benda ili solo izvođača (ime benda, imena i prezimena članova su obavezni)
  • Naziv i tekst pesme (ukoliko je pesma na engeskom jeziku potrebno je poslati i original i prevod na srpski jezik)
  • Demo snimak kompozicije (snimak mora biti kvalitetan bez šumova i smetnji, a tonovi i glas moraju da budu „čisti“ da bi se dobio objektivan utisak)
  • Adresu izvođača, e-mail kao i broj telefona.

Kompozicija mora da zadovolji neke osnovne kriterijume koje postavlja FAMUS, a pesma mora biti autorska i u tom smislu kvalitetna i originalna (ne sme da bude plagijat).

Umetnički direktor Famusa i njegovi saradnici analiziraju pristigle kompozicije, posle čega se donosi odluka koje od njih će se takmičiti na festivalu.

U slučaju da izvođač odustane od učešća na festivalu ili zbog određenih okolnosti kasni na tonsku probu, potrebno je da o tome obavesti organizatora.

Organizator ne snosi troškove putovanja i smeštaja učesnika, ali obezbeđuje kvalitetne nagrade za najbolje izvođače, kao i nezaboravnu žurku posle festivala.

Podatke i kompozicije treba dostaviti do 15. novembra na e-mail adresu [email protected] sa naznakom „prijava za Famus“.