Na Beogradskom sajmu knjiga predstavljen Akcioni plan Centra za socijalni rad Kula

64

KULA - Direktorka Centra za socijalni rad Kula Gordana Vakula učestvovala je na Beogradskom sajmu knjiga, na konferenciji pod nazivom "Ekonomsko osnaživanje ranjivih kategorija stanovništva".

Beogradski sajam knjiga / Foto: Jovan Popović

Vakula je ovom prilikom predstavila Akcioni plan koji se trenutno sprovodi u opštini Kula i istakla da se radi o inovativnom modelu rada jer Centar ovakvim aktivnostima prevazilazi svoja ovlašćenja i radom na terenu i direktnim skupljanjem podataka o korisnicima socijalne zaštite dolazi do nevidljivih slojeva stanovništva koji nisu bili u situaciji da dođu do institucija sistema.

Direktorka Centra za socijalni rad Kula dodaje da se preventivnim radom sa ženama kroz radionice mnogo saznaje o potrebama svakog sela, kao i da Centar sarađuje sa nevladinim sektorom kako bi se organizovale besplatne obuke za žene o preduzetništu i time im se dala mogućnost da zarade i uzmu život u svoje ruke.

Na konferenciji su učestvovali i predstavnici Evropskog pokreta u Srbiji, Centra za socijalno preduzetništvo grada Beograda, magazina Sensa, Ekumenske inicijative žena iz Omiša i pojedinci koji su se istakli svojim društveno-humanim radom.