Karatisti Hajduka prvaci Srbije na takmičenju održanom u Beogradu

64

KULA - U nedelju je održan Kup Srbije za poletarce, pionire u nade u orgnizaciji Karate federacije Srbije, u hali "Ranko Žeravica" u Beogradu.

Foto: Lazar Greber

Karate klub “Hajduk” je najavljivao da na ovo najvažnije takmičenja ide sa najvišim ambicijama i ta najava se obistinila, osvojene su dve zlatne i jedna bronzana medalja.

“Hajduk” je osvojio prvo mesto ekipno u konkurenciji muških nada i tako postao šampion Srbije i postigao najveći uspeh ove godine. Najava za ovaj uspeh je bilo osvajanje prvog mesta na Kupu Vojvodine pre dve nedelje. U sastavu ekipe su bili: Međedović Marko, Pjevač Danilo, Giric Luka, Pucar Marko.

Međedović Marko je u konkurenciji muške nade (-45kg) takođe osvojio prvo mesto i zlatnu medalju. Marko je ostvario četiri pobede i na vrlo dominantan način osvojio titulu. Uz titulu prvaka Srbije pojedinačno osvojenu u martu mesecu ove godine, sa ovim osvojenim kupom objedinio je obe pojedinačne državne titule što je izuzetna retkost i ogroman uspeh. Marko je takođe bio i stub ekipe koja je osovjila prvo mesto, tako da se radi o takmičaru koji je jedna od najvećih nada srpskog karatea.

Foto: Lazar Greber

Raonić Danica je u konkurenciji ženskih pionirki (-32kg) osvojila treće mesto i bronzanu medalju. Danica je kao debitant pokazala veliku zrelost i kvalitet i na svojoj prvoj državnoj smotri uspela da dođe do postolja.

Foto: Lazar Greber

“U klubu smo prezadovoljni postignutim rezultatima, posebno ekipnim zlatom koje predstavlja krunu ove sezone, a i pojedinačnim medaljama koje stvaraju nove ambicije, otvaraju nove perspktive i povećava se broj reprezentativaca iz redova Hajduka”, izjavio trener Nikola Greber.