Obaveštenje o uvidu u jedinstveni birački spisak

115

KULA - Opštinska uprava Kula obavestila je građane da mogu da izvrše uvid u jedinstveni birački spisak povodom održavanja izbora za odbornike Skupštine opštine Kula koji su raspisani za 16. decembar.

Opština Kula / Foto: B. G.

Uvid u deo biračkog spiska može da se izvrši do zaključenja biračkog spiska 30. novembra u 24:00 sata neposredno svakog radnog dana od 07:00 do 15:00 u zgradi Opštine Kula u Lenjinovoj 11, kao i u mesnim kancelarijama u Crvenki, Sivcu, Kruščiću, Liparu i Ruskom Krsturu. Pored toga, građani mogu da provere da li se nalaze na biračkom spisku na zvaničnoj stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave na OVOM LINKU, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana, saopštili su iz Opštinske uprave Kula.

Do zaključenja biračkog spiska, građani od Opštinske uprave mogu da zahtevaju izmene u biračkom spisku kao što su upis, brisanje, izmena, dopuna ili ispravka. Od zaključenja biračkog spiska, pa sve do 72 sata pre dana izbora (do 12. decembra u 24:00 časa), Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave doneće rešenja kojima se zasniva promena u biračkom spisku, na osnovu zahteva građana, navodi se na info sajtu Opštine Kula.