Četiri medalje na Kupu Srbije za Karate klub „Vukovi“ iz Kule

381

KULA - U nedelju je u Beogradu, u organizaciji Karate federacije Srbije, održan zvanični KUP Srbije za poletarce, pionire i nade u sportskim borbama, gde su najmlađi takmičari Karate kluba "Vukovi" ostvarili izuzetan uspeh.

Foto: KK Vukovi Kula

Po otvaranju takmičenja krenulo je nadmetanje u sportskim borbama u ekipnoj konkurenciji. Iako, slobodno rečeno desetkovana, zbog povrede takmičara Ćosić Uroša, pionirska ekipa Karate kluba „Vukovi“ je sa samo dva takmičara, Krnajac Milošem i Mijanović Rastkom, uspela da dođe do finala.

Težinu uspehu daje činjenica da su „Vukovi“ u svaki meč ulazili sa rezultatskom razlikom u korist protivnika, gde su u svakom meču do finala uspeli da istu preokrenu u svoju korist. U finalnom meču protiv izuzetno jake ekipe KK „Mladenovac“, Krnajac Miloš je sa lakoćom savladao protivnika, Mijanović Rastko je završio meč nerešenim rezultatom, dok Ćosić Uroš i pored iskazane želje nije mogao da nastupa. Pri istom rezultatu u pobedama, ekipa KK „Mladenovac“ je osvojila Kup Srbije zbog bolje razlike poena.

U pojedinačnoj konurenciji takmičari KK „Vukovi“ su zaista zablistali. Krnajac Miloš, i posle odličnog nastupa u ekipnoj konkurenciji nastavio je da niže pobede i u pojedinačnim nastupama, gde je zasluženo osvojio KUP Srbije u svojoj uzrasnoj i težinskoj kategoriji. Na ovom takmičenju Miloš je ostvario niz od osam pobeda, što predstavlja stvarno izuzetan uspeh za svakog borca.

Sportska sreća nije bila na strani Rastka Mijanovića, koji i pored izuzetnog kvaliteta i pokazanih odličnih mečeva u ekipnom delu takmičenja, u skladu sa istaknutim žrebom, prvo kolo radio sa svojim najvećim konkurentom za najsjajnije odličje, gde je krajnje neizvesnom meču izgubio tesnim rezultatom od 2:1. Zbog samog karaktera takmičenja (Kup sistem), Rastko je izgubio pravo da nastavi sa daljim takmičenjem, dok je njegov protivnik sa lakoćom stigao do zlatne medalje.

Nada, Mihajlo Krnajac, je i na ovom takmičenje dokazao da je jedan od najboljih takmičara u svojoj uzrasnoj i težinskoj kategoriji na nivou Srbije. Sa lakoćom je stigao do finala, gde su nijanse odlučile o osvajaču zlatne medalje. Mihajlo je i pored osličnog meča takmičenje završio na visokom drugom mestu.

U konkurenciji devojčica, odličan nastup je ostvarila Dvožak Mia, koja je sa lakoćom došla do polufinala, gde je nakon odličnog meča, usled nedostatka sportske sreće, pri nerešenom rezultatu ostala bez finala, preglesavanjem sudija. Zbog napred navedenog Mia je završila takmičenje sa osvojenom bronzanom medaljom.

„Izuzetno smo ponosni na ostvarene rezultate, koji su premašili naša očekivanja. Posebno smo ponosni što u našem klubu vežba više takmičara koji ostvaruju odlične nastupe i u ekipnoj i u pojedinačnoj konkurenciji. Krnajac Mihajlo, Krnajac Miloš, Dvožak Mia i Mijanović Rastko su pokazili i dokazali kvalitet koji ih svrstava u najbolje takmičare u državi i od njih očekujemo kontinuitet koji obećava da će u Kulu, i u narednom periodu, stizati odlični sportski rezultati“, saopštili su u upravi kluba.