(FOTO) Mališani iz Lalića pravili tihe knjige u okviru projekta odžačke biblioteke

160

LALIĆ - U ogranku Lalić, Narodne biblioteke "Branko Radičević" Odžaci, pokrenut je projekat "Napravimo tihu knjigu".

Foto: Narodna biblioteka "Branko Radičević" Odžaci

Projekat je nastao prošle godine, tako što su deci iz pripremno-predškolskih grupa predstavljene prve ručno izrađene „tihe knjige“ na „Festivalu knjige“ PU „Poletarac“ Odžaci. Sa projektom se nastavilo i ove godine, a u kreiranju tihe knjige učestvovali su i učenici drugog razreda Osnovne škole „Nestor Žučni“ iz Lalića.

Tiha knjiga predstavlja ručno izrađenu edukativnu knjigu koja se pravi od filca. Namenjena je deci predškolskog i školskog uzrasta, kao sredstvo za razvoj, usavršavanje i negovanje govorne reči kroz igru, a personalizovana je na osnovu uzrasta dece. Tiha knjiga svojim sadržajem podstiče i senzomotorni razvoj i razvija maštu kod dece. Na svakoj stranici knjige se nalazi neka aktivnost ili set aktivnosti putem kojih se dete istovremeno zabavlja i uči.

„Tihe knjige koje smo napravili do sad deca mogu pogledati i koristiti na dečjem odeljenju biblioteke u Odžacima i u Laliću. Cilj nam je da nastavimo sa ovim projektom i da tim putem za svaki ogranak biblioteke „Branko Radičević“ napravimo tihu knjigu“, rekli su iz biblioteke.