Predviđanje: najtraženije destinacije u 2019. među domaćim turistima

128

Sve bliža 2019. godina nam donosi i nove atraktivne destinacije za letnja putovanja. Predviđanja kažu da će pored grčkih ostrva koja su uvek odličan izbor, velika pažnja biti uperena ka turskoj obali.

Ilustracija / Foto: Pixabay

Veće iznenađenje predstavljaju daleke destinacije koje ranije nisu bile toliko popularne među domaćim turistima, a sada vlada sve veće interesovanje za egzotična ostrva i daleke metropole. U narednim redovima pročitajte šta možemo da očekujemo od novih najpopularnijih destinacija za letovanje, i koliko ovakva putovanja mogu da nas koštaju.

#1 Kušadasi – omiljeno tursko letovalište među srpskim turistima

Ovaj primorski turski gradić na obali Egejskog mora već nekoliko godina predstavlja privlačnu destinaciju za letovanje. Interesovanje sve više raste za Kušadasi, a Turska se opet vraća na letnju mapu srpskih turista, o čemu svedoči i skok poseta ovom gradu tokom prethodne sezone.

Glavna atrakcija su duge peščane plaže koje su privlačne kako deci, tako i odraslima. Kafići, restorani i barovi daju urbanu notu čitavom mestu, što privlači mlađu populaciju na ovaj deo turske obale.

Kušadasi je vrlo pristupačan i kada su cene u pitanju, a turističke agencije nude raznovrsne aranžmane koje lako možete uklopiti u svaki budžet.

#2 Ostrvo Evija – novo najpopularnije grčko ostrvo

Grčka je poznata kao druželjubiva zemlja, naročito kada je posećuju Srbi, a njena ostrva su privlačna turistima iz čitavog sveta. Nova popularna ostrvska destinacija je Evija, veliko grčko ostrvo na istoku zemlje koje se još uvek prilagođava zahtevima posetilaca, iako jeste bila popularna čak i u septembru ove godine, kada je letnja sezona prošla.

Iako su se prvi aranžmani za Eviju pojavili tek pre nekoliko godina, Edipsos i Pefki su vrlo posećeni svakog leta i najavljuju još veće interesovanje narednog leta. Ova mesta su nastanjena tokom čitave godine pa na Eviji leto počinje izuzetno rano, a posete su zastupljene do polovine jeseni.

#3 Sunčev Breg – najveće bugarsko letovalište

Iako Bugarska dosad nije bila karakterističan sinonim za nezaboravna letovanja, leto 2018. je donelo novine po ovom pitanju. Naime, Sunčev Breg je jedna od destinacija koju su Srbi rado posećivali ove godine, a čini se da će se isti trend nastaviti i naredne.

Sunčev Breg može da ponudi osam kilometara dugu peščanu plažu i ogroman hotelski kompleks koji zadovoljava sve kriterijume udobnosti i prijatnog odmora. Praksa je pokazala da ovu destinaciju preferiraju porodice sa decom, mada sadržaj koje letovalište nudi je pogodan i za mlade. Na raspolaganju su barovi, restorani i diskoteke, a cene su vrlo pristupačne i zahvalne. Do ove destinacije možete lako da dođete i autobusom ili automobilom kada vas podsećamo da obavezno proverite ispravnost vozila.

#4 Zanzibar – najtraženija daleka destinacija

Interesovanje za daleko afričko ostrvo je relativno novo na našim prosotorima, a oni koji su bili vraćaju se odatle prepuni utisaka i doživljaja karakterističnih samo za afričke predele.

Zanzibar je smešten na istoku afričkog kontinenta i do njega se dolazi isključivo avionom, pa je nekada potreban razlog više da se odlučite za ovaj korak, iako su aranžmani sve pristupačniji.

Aranžmani za Zanzibar nude raznovrsne fakultativne sadržaje poput safarija, plivanja sa delfinima, oblizaka farme začina i mnoge druge zanimljivosti. Susret sa lokalnim stanovništvom koji ima potpuno drugačiji obrazac življena od onog evropskog, jedan je od najlepših uspomena na Zanzibar. Zalasci sunca su ovde jedinstveni, a more je kristalno čisto pa nijedan aspekt vašeg letovanja neće da trpi samo zato što ste otišli u daleke afričke predele.

#5 Kuba – zemlja plesa, cigareta i salse

Oni koji se odlučuju za daleke destinacije u razmatranje svakako uzimaju i Kubu. Ovo je izuzetno privlačna zemlja zbog šarenila koje vlada na njenim ulicama, karakteristične ljubaznosti lokalnog stanovništva i svih znamenitosti koje pružaju uvid u neobični život na Kubi.

Najveće interesovanje svakako vlada za Havanu, prestonicu ove države. U njoj su smeštene najpoznatije fabrike duvana, brojni oldtajmeri na ulicama i mnogi revolucionarni simboli koji su omiljeni ljubiteljima istorije.

Daleke destinacije standardno više koštaju u odnosu na bliže, ali posetioci ovog ostrva kažu da je Kuba neverovatno iskustvo koje vredi doživeti. Autentični suvenir koji možete ponesi sa Kube su svakako kubanske cigarete, a neretko će vam i lokalno stanovništvo ponuditi da degustirate cigarete, poslastice ili pića.

Procene su i da će Turizam u Srbiji doživeti novi rast sranih gostiju, ali i domaćih turista, pa se spremite za turistički ispunjenu 2019. godinu.