(SAOPŠTENJE) Pokret za preokret se oštro protivi povećanju cena grejanja u Vrbasu

61

VRBAS - Opštinski odbor Pokreta za preokret Vrbas izdao je saopštenje u kojem se protivi najavljenom povećanju cene grejanja u Vrbasu. Saopštenje pročitajte u redovima koji slede.

Pokret za preokret

Opštinski odbor Pokreta za preokret Vrbas oštro se protivi najavljenom povećanju cena daljinskog grejanja u Vrbasu za 20 odsto, koje bi trebalo na snagu da stupi od 15. oktobra, a koje je već svojim rešenjem odobrilo Opštinsko veće. Očekujemo da režimska glasačka mašinerija u Skupštini opštine Vrbas narednih dana potvrdi ovu katastrofalnu odluku. Ovo će biti novi udar na džep preko 4.000 Vrbašana, koji se u oko 1.000 stanova greju na centralno grejanje. To će dramatično uticati na standard naših sugrađana, pogotovo penzionera i ljudi sa niskim primanjima.

Opštinko rukovodstvo koje rasipnički troši sredstva građana, ne pitajući ih za prioritete, odlučilo je da poveća cenu grejanja za čak 20 odsto, iako su i postojeće cene za mnoge bile previsoke. Ako se u obzir uzme da će pred novogodišnje praznike Vrbašani za “poklon” dobiti više cene grejanja, jasno je da su predizborna obećanja bila još jedna šarena laža.

Ovo je novi harač koji od Vrbašana uzimaju SNS, SPS, SRS i koji su ovoga puta još dublje gurnuli ruku u naš džep. Ako uzmemo u obzir i njihove partijske kolege u Beogradu, koje su utvrdile najviše cene goriva u Evropi, onda je jasno da naši sugrađani mogu, pod ovim režimom, očekivati samo još crnje dane. Pokret za preokret svakako neće stajati skrštenih ruku, jer izgleda da oni nemaju granica. Koristićemo sva demokratska sredstva u svojoj borbi i radujemo se skorom formiranju Saveza za Srbiju u Vrbasu i našoj zajedničkoj borbi – ističe Đorđe Pivarski, predsednik Opštinskog odbora Pokreta za preokret u Vrbasu.