Devet osoba povređeno, policija zadržala jedanaest vozača

45

KULA / SOMBOR / ODŽACI - Policijska uprava u Somboru izdala je saopštenje o stanju bezbednosti saobraćaja u opštinama Kula i Odžaci i gradu Somboru za period od 29. oktobra do 4. novembra.

Ilustracija / Foto: Jelena Beljkaš / januar 2018. godine

U toku prethodne nedelje na području Policijske uprave u Somboru evidentirano je osam saobraćajnih nezgoda u kojima su dve osobe zadobile teške i sedam osoba lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je 11 vozača.

Na teritoriji grada Sombora evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba zadobila lake telesne povrede. Tri vozača su zadržana zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Na području opštine Apatin evidentirane su tri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila teške i tri osobe lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržan je jedan vozač.

Na području opštine Odžaci nisu evidentirane saobraćajne nezgode. Tri vozača su zadržana zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

U opštini Kula evidentirane su četiri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila teške i tri osobe lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržana su četiri vozača.

Napisana su 72 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdat 451 prekršajni nalog.

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neprilagođena brzina kretanja, neustupanje prava prvenstva prolaza i nepropuštanje pešaka na obeleženom pešačkom prelazu.