(FOTO) Jugoslav Huremović iz Savinog Sela osvojio „Zlatnu pesnicu“ na međunarodnom kupu u Odžacima

293

ODŽACI -U Odžacima je 3. novembra održan 10. internacionalni kup "Zlatna pesnica" na kojem je nastupilo 315 takmičara i 20 timova iz 30 klubova iz Srbije, Rumunije, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Jugoslav Huremović / Foto: SBK "Mladost" Odžaci

Takmičenje se održalo u tri borilačka sporta: karateu, tekvondou i kung fu vušu. Organizatori su bili Sportski borilački klub „Mladost“ iz Odžaka, Tekvondo klub „Orao“ iz Odžaka, Srpski kungfu vušu savez i Šotokan karate savez Srbije.

Internacionalni kup u borilačkim veštinama „Zlatna pesnica“ jedna je od najmasovnijih sportskih manifestacija koja se održava u Odžacima i svake godine okupi preko 1.000 takmičara, trenera, sudija, predstavnika klubova i roditelja mladih sportista.

Takmičenje u karateu je organizovano za sve uzrasne kategorije u katama i borbama, pojedinačno i ekipno. Učestvovalo je više reprezentativaca svojih zemalja koji su nastupali i na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Moldaviji.

U kung fu vušu sportu održano je takmičenje u borbama u disciplini light sanda, gde su viđene vrlo kvalitetne borbe, naročito u starijim uzrsnim kategorijama.

Tekvondo klub Orao organizovao je takmičenje u tehničkoj disciplini brzinskog udaranja nogom u fokuser.

„Zlatnu pesnicu“ u borbama u seniorskoj konkurenciji – apsolutna kategorija, osvojio je Jugoslav Huremović iz KK „Tokado“ iz Savinog Sela čime je sa trona skinuo Zorana Poznanova iz KK „Kizami“ iz Bačke Palanke, prošlogodišnjeg šampiona.

U konkurenciji seniorki „Zlatnu pesnicu“ osvojila je Ana Žjak iz Odžaka i time preuzela titulu od Ane Janković iz Jagodine.

U kung fu vušu disciplini lajt sanda, titulu i pehar za najboljeg takmičara, šampiona Zlatne pesnice poneo je Danilo Ranđelović iz domaćeg SBK „Mladost“ iz Odžaka, koji je sve svoje protivnike pobedio ubedljivo.

U generalnom plasmanu klubova po broju osvojenih medalja najbolji je bio karate klub „Soko“ iz Novog Sada, drugi su bili takmičari karate kluba „Kizami“ iz Bačke Palanke, a treće mesto osvojio je karate klub „Bačka tvrđava“ iz Bača.

„Zlatnu pesnicu“ svečano je otvorila predsednica opštine Odžaci mr Latinka Vasiljković, koja je iznela pohvale za 26 godina kvalitetnog rada „Mladosti“ iz Odžaka i čestitala na osvojenim rezultatima na Svetskom prvenstvu.

„Drago mi je da je iz godine u godinu ovaj internacionalni kup sve kvalitetniji i masovniji i da su svi iz našeg grada otišli zadovoljni. Viđene su odlične borbe u tri sporta. Potrudili smo se da budemo dobri domaćini, da sve protekne u najboljem redu i u prijateljskoj, sportskoj atmosferi“, ističe predsednik SBK „Mladost“ i glavni organizator „Zlatne pesnice“ Milosav Milosavljević.