in

(SAOPŠTENJE) Savez za Srbiju o bojkotu izbora u Kuli

KULA - Savez za Srbiju izdao je saopštenje o predstojećim lokalnim izborima koji će se 16. decembra održati u opštinama Kula, Kladovo i Doljevac. Saopštenje pročitajte u nastavku.

Savez za Srbiju bojkotovaće vanredne izbore u Kuli, Kladovu i Doljevcu, jer su veštački izazvani i nezakonito raspisani, ali i zahtevati od Ustavnog suda ocenu o ustavnosti i zakonitosti, kao i privremenu meru obustavljanja svih predizbornih radnji.

Niti u jednoj od ove tri opštine nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi za raspuštanje lokalnih skupština, a time i raspisivanje izbora. U Doljevcu nije prošao zakonski rok od mesec dana otkako je predsednik opštine podneo ostavku, a da novi nije izabran, dok u Kuli i Kladovu ostavke predsednika nisu čak ni konstantovane na skupštinskim sednicama, već su odbornici o tome saznali iz medija. Nije ispoštovana ni imperativna zakonska odredba o “izboru novog predsednika opštine”, niti je sednica sa tim dnevnim redom sazvana i u jednoj od ove tri lokalne samouprave, iako u sve tri ove opštine SNS ima apsolutnu većinu.

Uprkos ovom grubom kršenju zakona, izbori su raspisani, čime je ozvaničen početak sistemskog uništavanja lokalnih samouprava od strane centralne vlasti, odnosno jednog čoveka. Savez za Srbiju neće učestvovati u prljavoj igri režima kojom Kulu, Kladovo i Doljevac zloupotrebljava kao pokaznu vežbu dirigovanja izbora i pokoravanja birača.

Predlog o oceni ustavnosti i zakonitosti, Ustavnom sudu podneće narodni poslanici stranaka i pokreta koji čine Savez za Srbiju, a biće pozvani i ostali opozicioni poslanici da se pridruže inicijativi kako bi se zajednički stalo na put nezakonitoj ujdurmi u režiji Aleksandra Vučića, stoji u saopštenju Saveza za Srbiju.

Ukoliko ne želite da popunjavate polja za ime i email, registrujte se OVDE.

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
brže,bolje,jačePišta bačiMilorad Recent comment authors
novi stari najviše glasova
Milorad
Milorad

Kakvi crni izbori, za sta, za koga? Ko zadnji izadje iz ove opštine, iz ove države, neka ugasi svetlo…

Pišta bači
Pišta bači

GG KMOK želi da upali to svetlo!

brže,bolje,jače
brže,bolje,jače

Kad nemaju boljih ideja onda raspisuju izbore….da izaberu najboljeg druga…

Kako ocenjuješ ovo?

-5 points
Upvote Downvote

(OGLAS) Poslovni prostor u samom centru Kule, sve novo, renovirano

Zatvara se most u Ulici Veljka Vlahovića u Kuli zbog sanacije kolovoza