Step to love: Učestvujte u kampanji povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

157

VRBAS - Udruženje građana "Harmonija za sve" iz Vrbasa učestvovaće u kampanji povodom 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Naziv kampanje koje je ovo udruženje odlučilo da sprovede na društvenim mrežama je “Step to love“, a ideja je da se spajanjem sporta, umetnosti i pisane reči na Međunarodni dan borbe protiv nasilja prema ženama ukaže na ovaj i dalje veoma veliki problem u gotovo svim državama na svetu.

Dan 25. novembar je Međunarodni dan borbe protiv nasilja prema ženama. Ideja je da se na taj dan internacionalno ukaže na ovaj problem kroz svakodnevne aktivnosti u vidu treninga, trčanja, pisanja i slično i da se to sa odgovarajućim oznakama na engleskom jeziku (haštag: #steptolove #harmonyforeveryone) postavi na društvene mreže sa ciljem skretanja pažnje javnosti na ovaj problem.

Simbol cele kampanje je ljubičasto srce, a oni koji odluče da podrže istu mogu da obuku nešto ljubičasto ili stave neki ljubičasti detalj na sebe. Ova kampanja, kao što joj i ime kaže, treba da pruži korak ka ljubavi, iskorak, skok, trk, sprint… i da odjekne na društvenim mrežama među što više korisnika. Taj korak je simbolična podrška svim onim ženama koje se bore, onim koje bi želele da se bore ali i onim koje su nažalost izgubile bitku.

Kampanja “Step to love“ je potpuno besplatna, slobodna i individualna. Potrebno je koristiti sledeće haštagove: #steptolove #harmonyforeveryone.

Ovu kampanju je podržala Grupa za saradnju sa udruženjima i kancelarijama za mlade pri Ministartstvu omladine i sporta Republike Srbije. Zajedno sa članicama i osnivačicama udruženja „Harmonija za sve“ iz Vrbasa, inicijatorke ideje su i dve sjajne Beograđanke, Irena Pavlović iz organizacije „RunArt“ koja na ovaj dan planira da održi maraton u Beogradu sa 50 žena i Jovana Miljanović, mlada i veoma uspešna marketing konsultanktinja iz Beograda.

Kampanju su podržali i Aleksandar Subotin, pastor Evangeličke crkve iz Kucure, koji je kroz razgovor napomenuo da želi da organizuje neki seoski maraton, MokrinHouse zajednica i mnogi drugi.