Predstava “Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi” stiže u Vrbas

58

VRBAS - Reflektor teatar će svoju vojvođansku turneju sa predstavom "Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi" početi 13. novembra u Bioskopu "Jugoslavija" u Vrbasu. Početak predstave zakazan je za 20:00 časova.

Foto: Jelena Janković

“SMRT FAŠIZMU: O Ribarima i Slobodi”, dokumentarna predstava o sećanju na Iva Lolu i porodicu Ribar, je nova produkcija nezavisne, omladinske trupe Reflektor teatar. Ovo je dokumentarna predstava, ali ne i biografska drama.

Foto: Jelena Janković

Istražujući priču o Ivu Loli Ribaru, njegovoj porodici, verenici Slobodi Trajković, ali i čitavoj generaciji mladih ljudi koji su dali svoje živote u borbi protiv fašizma, autori predstave žele da, pre svega, kažu nešto o svojoj generaciji, sebi, današnjim herojima i idealima u koje veruju, o tome kako oni razumeju borbu protiv fašizma danas i tome šta priča o porodici Ribar znači njima lično u savremenom političkom trenutku obeleženom istorijskim revizonizmom i jačanjem nacionalističkih struja u regionu ali i u čitavoj Evropi.

Foto: Jelena Janković

Autorka koncepta i rediteljka predstave je Milena Bogavac, a tekst je pisan kolektivno, uz učešće izvođača i stručnih konsultanata, odnosno eksperata koji su učestvovali u edukativnom delu procesa. Koautori i izvođači su: Đorđe Živadinović Grgur, Nina Nešković, Strahinja Blažić, Sunčica Milanović i Nikola Živanović.

Foto: Jelena Janković