in ,

Predstava “Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi” stiže u Vrbas

VRBAS - Reflektor teatar će svoju vojvođansku turneju sa predstavom "Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi" početi 13. novembra u Bioskopu "Jugoslavija" u Vrbasu. Početak predstave zakazan je za 20:00 časova.

Foto: Jelena Janković

“SMRT FAŠIZMU: O Ribarima i Slobodi”, dokumentarna predstava o sećanju na Iva Lolu i porodicu Ribar, je nova produkcija nezavisne, omladinske trupe Reflektor teatar. Ovo je dokumentarna predstava, ali ne i biografska drama.

Foto: Jelena Janković

Istražujući priču o Ivu Loli Ribaru, njegovoj porodici, verenici Slobodi Trajković, ali i čitavoj generaciji mladih ljudi koji su dali svoje živote u borbi protiv fašizma, autori predstave žele da, pre svega, kažu nešto o svojoj generaciji, sebi, današnjim herojima i idealima u koje veruju, o tome kako oni razumeju borbu protiv fašizma danas i tome šta priča o porodici Ribar znači njima lično u savremenom političkom trenutku obeleženom istorijskim revizonizmom i jačanjem nacionalističkih struja u regionu ali i u čitavoj Evropi.

Foto: Jelena Janković

Autorka koncepta i rediteljka predstave je Milena Bogavac, a tekst je pisan kolektivno, uz učešće izvođača i stručnih konsultanata, odnosno eksperata koji su učestvovali u edukativnom delu procesa. Koautori i izvođači su: Đorđe Živadinović Grgur, Nina Nešković, Strahinja Blažić, Sunčica Milanović i Nikola Živanović.

Foto: Jelena Janković

Ukoliko ne želite da popunjavate polja za ime i email, registrujte se OVDE.

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
lilaMilorad Recent comment authors
novi stari najviše glasova
Milorad
Milorad

Боље да су урадили представу о хиљдама и хиљадама невино страдалих Срба од стране нових комунистичких окупатора после 1945. године… на хиљада јама је постојало где су били бацани. Али то ће се увек гурати под тепих.
Смрт комунизму!

lila
lila

Milorade ostavite mlade ljude na miru. Imaju dovoljno pameti i lepote da misle svojom glavom i snalaze se, ne dirajuci i prozivajuci nikoga, u ovom svetu koji ste im vi i vama slicni ostavili. Bravo mladi ljudi, mislite svojom glavom i radite punim srcem, i ne osvrcite se na kojekakve ogranicene milorade.

Kako ocenjuješ ovo?

-1 points
Upvote Downvote

Promocija knjige “Šorom, sredom” Bore Otića u nedelju u Ravnom Selu

U opštini Odžaci u nedelju izbori za savete mesnih zajednica