Počinje 25. Kulturna manifestacija “Kosteljnikova jesen”

35

RUSKI KRSTUR / KUCURA / KULA - U Ruskom Krsturu, Kucuri, Kuli i Đurđevu će od 9. do 17. novembra biti održana 25. Kulturna manifestacija "Kosteljnikova jesen", čime će se obeležiti 70 godina od smrti Havrijila Kosteljnika, prvog značajnog rusinskog pisca i lingviste sa teritorije Vojvodine.

Promocija novih knjiga na rusinskom jeziku i susret sa piscima održaće se u petak od 11:30 u školi “Petro Kuzmjak”, a potom i u restoranu “Crvena ruža” od 18:00 u Ruskom Krsturu.

U okviru ove manifestacije, u subotu, 10. novembra, u Osnovnoj školi “Petefi brigada” će od 15:00 časova biti održan susret recitatora. Istog dana od 18:00 časova biće izveden prigodan program u Etno klubu “Oteto od zaborava” u Kucuri i tom prilikom će se održati izložba slika sa likovne kolonije “Kucura 2018” i literarno-muzičko veče u čast Kosteljniku.

Manifestacija se nastavlja i naredne nedelje promocijom knjiga na rusinskom jeziku i susretom sa piscima 15. novembra u Osnovnoj školi “Bratstvo jedinstvo” u Kucuri.

Ovogodišnja “Kosteljnikova jesen” će biti zatvorena 17. novembra izložbom fotografija “Voda” od 20:00 časova u Domu kulture Ruski Krstur i multimedijalnim programom mladih “Dnjovka” koji počinje u 21:00 sat u velikoj sali Doma kulture.

Pored Ruskog Krstura, Kucure i Kule, deo programa će se održati i u Đurđevu.