Učenici škole „Petro Kuzmjak“ na Skajp času sa premijerkom Anom Brnabić

249

RUSKI KRSTUR - Učenici četvrtog razreda gimnazije i turističkih smerova škole "Petro Kuzmjak" iz Ruskog Krstura razgovarali su sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić na jedinstvenom Skajp času koji je inicirala profesorka Natalija Budinski.

Foto: Vlada Republike Srbije

Profesorka matematike je predložila organizovanje ovakvog časa tokom jednog od redovnih sastanaka predsednice Vlade sa istaknutim nastavnicima osnovnih i srednjih škola Srbije.

Učenici su u sredu imali priliku da se informišu o radnom mestu premijera, a premijerka Brnabić ih je upoznala i sa aktivnostima koje Vlada organizuje, u koje mogu da se uključe i učenici.

Predsednica Vlade Srbije interesovala se za izbor budućih zanimanja učenika ove škole, dok su u neformalnom razgovoru na kraju časa učenici želeli da znaju kako premijerka provodi svoje vreme van posla, da li ima neki hobi i kakvu muziku sluša.

Gimnazija „Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu ulaže izuzetne napore da prati savremene trendove u obrazovanju. Postoji veliki broj sekcija i slobodnih aktivnosti uz standardne nastavne sadržaje, kao što su STEM klub za ljubitelje prirodnih nauka i matematike, sekcija robotike, novinarska sekcija koja uređuje školski časopis „Time out“ kao i sajam nauke.