Evidentirano deset saobraćajnih nezgoda u toku protekle nedelje

43

KULA / SOMBOR / ODŽACI - Policijska uprava u Somboru izdala je saopštenje o stanju bezbednosti saobraćaja u opštinama Kula i Odžaci i gradu Somboru za period od 5. do 11. novembra.

Foto: Jelena Beljkaš

Kako se navodi u saopštenju, u toku prethodne nedelje na području Policijske uprave u Somboru je evidentirano 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su dve osobe zadobile teške i dve osobe lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je 15 vozača.

Na teritoriji grada Sombora evidentirano je osam saobraćajnih nezgoda u kojoj je jedna osoba zadobila teške i dve osobe lake telesne povrede. Dva vozača su zadržana zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Na području opštine Apatin nisu evidentirane saobraćajne nezgode. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržan je jedan vozač.

Na području opštine Odžaci nisu evidentirane saobraćajne nezgode. Dva vozača su zadržana zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

U opštini Kula evidentirane su dve saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila teške telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je 10 vozača.

Napisano 76 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 440 prekršajnih nalog.

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neustupanje prava prvenstva prolaza.