(VIDEO) Održana tradicionalna smotra Zimske službe JKP „Komunalac“ Vrbas

158

VRBAS - Održana je tradicionalna smotra mehanizacije Zimske službe Javnog komunalnog preduzeća "Komunalac" čime je obeležen početak rada nadležne službe u zimskim uslovima.

Smotra mehanizacija / Foto: N. Janjanin

Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac istakao je ovom prilikom da lokalna samouprava maksimalno podržava Javno komunalno preduzeće „Komunalac“. „Zimska služba je i prethodnih godina bila na visini zadatka i iskreno se nadam da će tako biti i ove godine. Ono što je najbitnije jeste da smo do sada samostalno mogli da održavamo 260 kilometara puteva, a ukoliko bude bilo potrebe, apelovaćemo na privrednike iz Vrbasa koji imaju tešku mehanizaciju da nam pomognu oko raščišćavanja“, rekao je Glušac i dodao da će Zimska služba „Komunalca“ čistiti i deonice koje nisu u njihovoj nadležnosti ukoliko službe u nadležnosti Republike ne stignu da obave posao zbog povećanog kapaciteta.

Foto: N. Janjanin

Prema rečima direktora Siniše Adamovića, deo Javnog komunalnog preduzeća Komunalac, koji se bavi putnom privredom, spreman je za zimsku sezonu. „Poštujući zakonske odredbe, JKP Komunalac je danas prikazao radne mašine koje su spremne da deluju u svakom trenutku, organizovane su smenske službe, rasporedi rada zaposlenih, tako da spremno čekamo. Što se tiče agregata, sve nabavke su sprovedene, nabavljene su dovoljne količine soli, rizle, natrijum-hlorida, hladne asfaltne mase, tako da smo spremni za sve potrebe koje bude iziskivala Zimska služba i tu smo da delujemo u svakom trenutku“, rekao je Adamović.

Foto: N. Janjanin

Iz Policijske stanice Vrbas kažu da će njihove službe obilaziti puteve u slučaju nepogoda i da su formirani punktovi u slučaju zastoja u saobraćaju. Na građane se apeluje da se pridržavaju Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Pogledajte video prilog iz Vrbasa: