(FOTO) Uspešno završena ovogodišnja humanitarna akcija „Topli dinar“

55

VOJVODINA - U okviru humanitarne akcije „Topli dinar“, koju već čevrtu godinu zaredom organizuju Persu marketi uz podršku partnera i potrošača, sakupljena su novčana sredstva za nabavku ogreva za sto najugroženijih porodica širom Vojvodine.

PerSu je donirao po 1 dinar od svakog računa realizovanog tokom meseca oktobra, a akciji su se ove godine pridružile kompanije Moravka, Štark, Pepsi i Eurobriket.

„Zadovoljni smo što smo i ove godine uspeli da obezbedimo pomoć najugroženijim građanima u preko 80 mesta širom Vojvodine. Raduje nas što su potrošači svojom kupovinom u PerSu marketima značajno doprineli povećanju fonda za kupovinu ogreva, a ujedno partneri prepoznali koliko je socijalno ugroženim porodicama važan ovakav vid podrške“, kažu u PerSu marketima.

„Kompanija Moravka se uvek odaziva na akcije svojih partnera sa kojima delimo iste vrednosti i misije. Smatramo da je važno pratiti društveno stanje i aktivno raditi na pomoći svima kojima je ona najpotrebnija. Radujemo se što smo i ove godine deo ove humanitarne akcije i što ćemo zajedničkim snagama uspeti da obradujemo porodice šitom Vojvodine“, rekla je Milena Filipović, marketing menadžer kompanije Moravka.

Celokupnoj organizaciji svake godine veliku pomoć pružaju i Centri za socijalni rad iz svih opština, koji upućuju na najugroženije porodice u svojim mestima, a ujedno negujući i saradnju privatnog i javnog sektora u ovako važnim situacijama.

Humanitarna akcija „Topli dinar“ godinama unazad pruža veliku podršku mnogim socijalno ugroženim, mnogočlanim porodicama jer je pitanje zimskog ogreva najveća novčana stavka u svakom porodičnom budžetu. U toku protekle četiri godine u okviru akcije Topli dinar, ogrev je dobilo preko 400 socijalno ugroženih porodica iz gotovo cele Vojvodine.

PerSu marketi ujedno su najavili i sledeću aktivnost koja se odnosi na pomoć za svako novorođeno dete, svim zaposlenima u ovom trgovinskom lancu. Naime, svaki roditelj novorođene bebe, bez obzira na to da li je majka ili otac zaposlen u ovoj kompaniji, od januara 2019. godine dobiće novčanu pomoć u iznosu od 30.000 rsd, kao i poklon paket sa osnovnim potrepštinama za bebu. S obzirom na to da u PerSu marketima od 1.000 zaposlenih, gotovo 90% čine žene, ovaj vid podrške i podsticaja namenjen je upravo njima, s tim da ni mladi očevi nisu izostavljeni.