Razbijen lanac prodaje droge u Zmajevu i Vrbasu, u akciji uhapšen i jedan policajac

1205

VRBAS - Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je saopštenje o hapšenju nekoliko lica na teritoriji opštine Vrbas zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu i Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su S. M. (29), policijskog službenika Policijske stanice Vrbas, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Takođe, uhapšeni su N. P. (21) i A. M. (27) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i iznuda u pokušaju, kao i S. S. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sumnja se da je policijski službenik S. M. obaveštavao N. P. i A. M, osumnjičene da su prodavali drogu na području Zmajeva, o kretanju policijskih patrola po Zmajevu i okolnim mestima.

On se sumnjiči i da je svesno odlučio da ne sprovede naredbu o privođenju A. M. na izdržavanje kazne zatvora, kao i da je hapsio osobe za koje mu N. P. dojavljivao da im je podmetnuto drogu, sa namerom da ukloni „konkurenciju“.

Policijski službenik se sumnjiči i da je nakon saznanja da je jedan muškarac u junu ove godine prijavio policiji da su A. M. i N. P. sakrili nešto u jednoj napuštenoj kući, o tome obavestio njih dvojicu. A. M. i N. P. su potom, kako se sumnja, od tog muškarca pokušali da iznude 500 evra.

Uhapšeni S. S. se sumnjiči da je prodavao veće količine opojne droge N. P. i A. M. koji su je dalje prodavali na području Zmajeva, Vrbasa i Novog Sada.

Osumnjičeni su, uz krivične prijave, privedeni nadležnom tužilaštvu.