(VIDEO) Vrbašani kao predstavnici Ruske Federacije na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“

104

VRBAS - Deca iz Vrbasa učestvovaće i 2019. godine na takmičenju "Srbija u ritmu Evrope", gde će predstavljati Rusku Federaciju i pevati na ruskom jeziku.

Takmičenje će se naredne godine održati u Vrnjačkoj Banji, koja je kao predstavnik Francuske, pobedila u Nišu za najbolji plesno-pevački nastup.

Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac rekao je da je učešće u takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“ dobra prilika za predstavljanje Vrbasa i njegovih mladih ljudi, ali i za povezivanje sa ambasadorima evropskih država. On ističe da je predstavljanje Rusije na ovom takmičenju dobra prilika da se još učvrste već dobri odnosi sa Ambasadom Rusije i na taj način dobije podrška za izgradnju sadržajnih odnosa u pojednim ruskim gradovima, prenosi vrbaski opštinski portal.

Na sastanku sa predsednikom opštine Vrbas, direktor ove manifestacije Igor Karadarević rekao je da je sa Vrbasom uzgrađena petogodišnja uspešna saradnja i da je siguran da će ona iznedriti nove uspešne poslove poput izgrdnje parka prijateljstva i igrališta za decu i saradnji sa Ambasadom Turske i Razvojnom agencijom „Tika“. On je na kraju izrazio uverenje da bi Vrbas bio dobar domaćin takmičenja u slučaju da pobedi 2019. godine u Vrnjačkoj Banji.

Pogledajte nastup predstavnika Vrbasa na ovogodišnjem takmičenju: