Vrbas i ove godine deo manifestacije „Noć pozorišta“

144

VRBAS - Vrbas je jedan od trinaest gradova Srbije u kojima će u subotu, 17. novembra biti održana manifestacija "Noć pozorišta".

Ovogodišnja „Noć pozorišta“, koja se u našoj zemlji održava po osmi put, realizuje se pod nazivom „Istorija kroz znamenite pozorišne ličnosti u našem gradu“.

Manifestacija će biti otvorena izložbom u bioskopu „Jugoslavija“ u 15:00 časova, a sat vremena kasnije počinju pozorišne predstave za decu.

Vrbaska publika će od 18:00 moći da pogleda „Predstavu Hamleta u selu Mrduša Donja“ u izvođenju pozorišta „Castellum“ iz Kostolca.

Amatersko pozorište „Vladimir Popović“ Kulturnog centra Vrbasa izvešće od 20:00 časova predstavu „Iza Kulisa“ Majkla Frejna, u režiji Fuada Tabučića, u spomen na kolegu, glumca amatera Stevana Kozinu. “Iza kulisa” na komičan način prikazuje gledaocu sa čime se sve jedna glumačka trupa suočava tokom pripreme predstave i turneje.

U ovoj manifestaciji je u proteklih osam godina učestvovalo više od 150 ustanova kulture, organizacija i obrazovnih institucija iz blizu 50 gradova i opština u Srbiji.