(VIDEO) Otvorena fabrika „Fiorano“ u Kuli, najavljeno više od 300 novih radnih mesta

1655

KULA - U Kuli je danas otvorena fabrika "Fiorano" deo italijanske Kalcedonija grupe gde će, kako je najavljeno, biti zaposleno više od 300 radnika.

Foto: N. Janjanin

Predsednik privremenog organa opštine Kula Velibor Milojičić rekao je da će Aranđelovdan 2018. ostati upamćen kao novi početak u istoriji naše opštine jer konačno, posle 30 godina propadanja i zatvaranja fabrika, počinju da se otvaraju nova radna mesta. On se zahvalio republičkom i pokrajinskom rukovodstvu na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem za sve što su učinili da Srbija postane poželjno mesto za dolazak novih investitora. Milojičić se zahvalio i predstavnicima ove italijanske kompanije jer su odlučili da otvore pogon u opštini Kula i obećao da će se učiniti sve kako bi se život naših sugrađana podigao na viši nivo.

Ambasador Italije u Srbiji Karlo Lokašo obratio se prisutnima na srpskom jeziku i poručio da je srećan što je danas došao u Kulu na otvaranje italijanske fabrike. Lokašo ističe da je za njega velika čast što može da sa srpskim vlastima proslavi rezultat velike investicije italijanske kompanije.

Pogledajte video prilog sa otvaranja:

Svečanom otvaranju prisustvovali su i Predsednik uprave Grupe Kalcedonija dr Sandro Veronezi i Đorđo Markeđani, predsednik Komore italijansko-srpskih privrednika.

„Želim upravi Kalcedonije mnogo uspeha, zapslenima u Kalcedoniji punije kućne budžete i sreću u periodu koji je pred njima“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović koji je podsetio da se u opštini Kula pripremaju novi projekti poput izgradnje sportsko-rekreativnog centra i lokalnog puta od Sivca do Stapara.

„Veoma sam srećan i zadovoljan što sam danas u Kuli i što će ljudi iz Sivca, Crvenke, Ruskog Krstura i Kule konačno dobiti jednu fabriku posle 30 godina propadanja. Kula je nekada bila veliko i značajno industrijsko mesto, baš kao i Vrbas. U tih 30 godina smo uspeli da izgubimo sve, ne samo fabrike i industriju nego i ljude, nadu i veru u drugačiju i bolju budućnost. Baš zato danas, na Aranđelovdan, slavimo jedan novi početak“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da će u fabrici „Kalcedonija“ biti zaposleno 400 ljudi, što će mnogim porodicama iz Kule i okolnih mesta obezbediti dodatnu platu, a opštini Kula sredstva od kojih će moći da gradi parkove i hale.