Pripremljen Plan javnog zdravlja za opštinu Vrbas, građani mogu da pošalju primedbe i predloge

129

VRBAS - Savet za zdravlje opštine Vrbas pripremio je Plan javnog zdravlja za period od 2018. do 2025. godine, a u toku je otvorena javna rasprava o njegovoj sadržini koja će trajati do 30. novembra.

Zgrada Opštine Vrbas / Foto: Bratislav Grbić, fotopres.com

Ovim dokumentom definisan je program mera i aktivnosti koje će se, ukoliko to bude usvojeno, sprovoditi u narednih sedam godina u cilju promocije zdravlja i prevencije bolesti građana opštine Vrbas.

U program će biti uključene škole, zdravstvene ustanove, javna preduzeća i različita udruženja sa teritorije opštine Vrbas koji će dati svoj doprinos očuvanju fizičkog, mentalnog i socijalnog zdravlja stanovništva.

Neki od ciljeva Plana javnog zdravlja su smanjenje procenta gojaznosti kod dece i adolescenata, promocija kretanja, unapređenje zdravlja osetljivih grupa putem dodatnih mera, zatim prevencija HIV infekcije, promocija mentalnog zdravlja i drugi, a njihova realizacija planirana je izvođenjem različitih aktivnosti finansiranih iz budžeta opštine Vrbas, sredstvima Vlade Republike Srbije, fondova EU i drugih izvora.

Plan javnog zdravlja preuzmite – OVDE, a primedbe i predloge možete da dostavite na adresu Opštinska uprava Vrbas, Maršala Tita 89, 21460 Vrbas, za Komisiju za izradu Nacrta Plana javnog zdravlja opštine Vrbas 2018-2025 ili da pošaljete na e-mail adresu Opštinskog veća: [email protected].