Besplatna informatička obuka za osobe sa invaliditetom sa područja Zapadnobačkog okruga

32

KULA / SOMBOR / ODŽACI - U prvoj polovini decembra meseca, 22 osobe sa invaliditetom sa područja Zapadnobačkog okruga uključiće se u osnovnu informatičku obuku ECDL.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

U sve četiri opštine Zapadnobačkog okruga u decembru će se organizovati besplatne osnovne informatičke obuke u koje će se uključiti osobe sa invaliditetom.

U obuku u Somboru, Apatinu i u Kuli će se uključiti po pet polaznika, a u Odžacima sedam. Planirano je da edukacija traje 90 časova, a sam program realizovaće se kroz četiri modula: Uvod u računarstvo, Word, Excel i Internet. Na kraju obuke polaznici polažu završni ispit i dobijaju međunarodno priznat sertifikat.

ECDL je međunarodno priznat standard koji se odnosi na poznavanje osnovnih znanja iz oblasti računarstva i informatike. Ovo je ujedno i svojevrsna lična karta svakog tražioca zaposlenja ili zaposlenog na osnovu koga se jasno može videti koliko zna da radi na računarima i u kojim oblastima. U bukvalnom prevodu, ECDL (European Computer Driving Licence), znači evropska kompjuterska vozačka dozvola. Ove obuke dopunjuju osnovno obrazovanje i pomažu u dobijanju zaposlenja.