Crveni krst Odžaci pred osnovcima o borbi protiv bolesti zavisnosti i prevenciji HIV/AIDS

109

ODŽACI / BOGOJEVO / SRPSKI MILETIĆ - Crveni krst Odžaci je 27. i 28. novembra realizovao predavanja na temu borbe protiv bolesti zavisnosti i prevencije HIV/AIDS.

Foto: Crveni krst Odžaci

Nastavljajući sa obeležavanjem Meseca borbe protiv bolesti zavisnosti, Crveni krst Odžaci je 27. novembra, u saradnji sa MUP-om RS PS u Odžacima, realizovao predavanja na teme „Borba protiv alkoholizma i narkomanije“ u sklopu programa „Borba protiv bolesti zavisnosti“. Takođe, realizovana su i predavanja na temu „Bezbedno korišćenje interneta i društvenih mreža“.

Predavanja su realizovana u OŠ „Jožef Atila“ u Bogojevu i u OŠ „Kosta Stamenković“ u Srpskom Miletiću, a ciljna grupa bili su učenici četvrtih i šestih razreda. Predavači su bili Milorad Momčilov, policijski inspektor i predsednik Crvenog krsta Odžaci Radivoje Radivojević koji je govorio o volonterizmu i principima Crvenog krsta. Učenicima je podeljen edukativni materijal.

Povodom obeležavanja 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv side, pred učenicima sedmih razreda OŠ „Miroslav Antić“ u Odžacima održano je predavanje na temu „Prevencija HIV/AIDS“. Predavač je bila Gordana Cvetić iz Zavoda za javno zdravlje Sombor, dugogodišnji saradnik Crvenog krsta Odžaci.

Crveni krst Odžaci će 30. novembra organizovati uličnu manifestaciju povodom Svetskog dana borbe protiv side.