(FOTO) Grupa građana Kritična masa predala listu kandidata za lokalne izbore u opštini Kula

300

KULA - Grupa građana Kritična masa predala je listu za učešće na izborima u opštini Kula koji su zakazani za 16. decembar. U nastavu pročitajte njihovo saopštenje.

Grupa građana Kritična masa odlučila je da izađe na lokalne izbore u opštini Kula, kao jedina prava opoziciona lista. Lista kandidata za odbornike je sastavljena od ljudi, pre svega građana raznih profesija, koji vole mesta u kojima žive.

Suština formiranja Grupe građana Kritična masa je lokalna politika i raskidanje poslušnosti partijskim centralama koju praktikuju današnji politički činioci. Pogubna i nazadna politika SNS u prethodnih šest godina je dovela našu opštinu na rub katastrofe. Povećanje cena vrtića, prevoza učenika, izdvajanje ogromnih sredstava za uređenje atarskih puteva, spremanje ulaska javno-privatnog partnerstva u JKP sa teritorije opštine Kula, posebno u delu snabdevanja vodom (koja je javno dobro), kreditna zaduženost, loš sistem lokalne socijalne zaštite, stanje u sportu i kulturi je sve ono što gledamo kao nemi posmatrači i komentarišemo jedino putem društvenih mreža, stoga smo rešili da pređemo sa reči na dela. Obračunaćemo se sa partijskim zapošljavanjem, tražićemo bolju i transparentniju kontrolu trošenja budžetskih sredstava, kao i pospešivanje razvoja privatnog i malog preduzetništva.

Pozivamo građane opštine Kula da nam ukažu poverenje, koje sigurno nećemo zloupotrebiti i dostojno ćemo, pre svega običnog čoveka koji je najugroženiji danas, zastupati u lokalnoj skupštini, navodi se u saopštenju Grupe građana Kritična masa.