(VIDEO) Vrbaski Komunalac predstavio najsavremeniji sistem daljinskog očitavanja vodomera

474

VRBAS - Javno komunalno preduzeće "Komunalac" i Opština Vrbas održali su u petak prezentaciju Sistema stacionarnog daljinskog očitavanja vodomera koji se po prvi put primenjuje u našoj zemlji, ali i u Evropi.

Miroslav Fejsa, rukovodilac PJ "Vodovod i kanalizacija" / Foto: JKP "Komunalac" Vrbas

Skupu, koji je održan u sali Skupštine opštine Vrbas, prisustvovali su predstavnici preduzeća iz Srbije i Mađarske čija je delatnost distribucija vode. Prezentacija je otvorena kratkim filmom o razvoju vodovoda u Vrbasu, posle čega su JKP „Komunalac“ i proizvođač vodomera, turska firma „Bajlan“, prisutne upoznali sa ovom inovativnom tehnologijom.

Sistem daljinskog očitavanja vodomera „Lora“ pruža brži pristup informacijama o potrošnji vode, što će omogućiti brzu intervenciju u slučaju kvara i samim tim smanjenje gubitka na sistemu.

Pogledajte fotografije sa prezentacije:

Direktor „Komunalca“ Siniša Adamović rekao je da je vrbaski Vodovod prvi u Srbiji implementirao tehnologiju daljinskog praćenja potrošnje vode iz sistema na vodozahvatu, dok je predsednik opštine Vrbas Milan Glušac govorio o benefitima koje ovakva tehnologija donosi opštini.

Rukovodilac Poslovne jedinice „Vodovod i kanalizacija“ Miroslav Fejsa predstavio je primenu i prednosti sistema koji će uskoro biti standard za sve vodovode, a svoje zadovoljstvo zbog uspešno realizovanog projekta nije krio ni predstavnik turske kompanije „Bajlan“ Ender Julahas, koji je izrazio želju da se ovakav sistem implementira i u drugim gradovima Srbije.

Pogledajte prilog Televizije Bačka: