Monodrama „Uspomene“ po životu Milutina Milankovića u Kulturnom centru Kula

149

KULA - U Kulturnom centru Kula će u nedelju, 23. decembra od 20:00 časova biti odigrana monodrama "Uspomene" Sava Radovića kojom je prikazan život našeg slavnog naučnika Milutina Milankovića. Cena ulaznice je 300 dinara.

Savo Radović je rođen 21. oktobra 1957. godine u Zemunu. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi Milenka Maričića. Profesionalni rad je započeo kao samostalni umetnik, a od 1987. godine je stalni član Beogradskog dramskog pozorišta. Bavi se glumom, glumačkom pedagogijom i pozorišnom režijom. Za glumu i režiju je dobio mnoge nagrade. Najvrednije su Medalja Dostojevskog na Međunarodnom festivalu kamernih predstava po delima Dostojevskog u Staroj Rusi (Rusija) i nagrada na Međunarodnom festivalu monodrame i pantomime u Zemunu.

Poznat je po tome što je igrao kultnu ulogu Cileta u filmu „Varljivo leto ’68“, zatim po ulogama u serijama „Vuk Karadžić“, „Vratiće se rode“, „Gorki plodovi“, „Hotel sa 7 zvezdica“…

Režirao je i adaptirao duodramu „Ispovest Stavrogina“, po „Demonima“ Dostojevskog, kao i monodramu „Uspomene“, po Milutinu Milankoviću, našem najvećem matematičaru svih vremena, u kojoj i igra.

Ove godine u decembru se navršava 60 godina od Milankovićevog upokojenja.