Počinju kvalifikacije za XXIV Međunarodni božićni kuglaški turnir „Vrbas 2019“

203

VRBAS - U kuglani Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović" održaće se tradicionalni XXIV Međunarodni božićni turnir "Vrbas 2019".

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Kvalifikacije će se održati 4, 6, 11, 13, 18, 20, 25 i 28. decembra 2018, kao i 3. i 4. januara 2019. godine, dok je finalni deo takmičenja zakazan za 5. januar.

U finalu nastupa 32 igrača, od toga do 12 igrača po pozivu organizatora bez kvalifikacija, po sledećim kriterijumima: dosadašnji pobednici ovog turnira, seniorski reprezentativci i ako bude potrebe dopunjava se lista sa zvanične WELT rang liste.

Svi rezultati se beleže u knjigu takmičenja i na sajtu KK „Vrbas“, a u finalu nastupaju igrači sa najboljim rezultatima i igrači po pozivu i po rasporedu koji odredi organizator, o čemu će takmičari biti obavešteni lično i putem sajta kluba. Takmičartska knjižica je obavezna za igrače koji su registrovani.

Rezultati se ne sabiraju već se računa samo najbolji nastup za plasman u oba dela turnira.

Tri prvoplasirana igrača dobijaju pehare i novčanu nagradu. Ostali plasirani do petog mesta dobijaju prigodnu novčanu nagradu.

  • I mesto – 400 evra
  • II mesto – 200 evra
  • III mesto – 100 evra
  • IV mesto – 80 evra
  • V mesto – 50 evra

Obaranje rekorda kuglane se dodatno nagrađuje sa 100 evra.

Prijave:

Svaki takmičar nastupa na sopstvenu odgovornost, a naplata kotizacije se vrši pre nastupa kod predstavnika organizatora Đura Almašija.

Za igrače koji dolaze iz mesta udaljenih više od 350 km organizator će obezbediti prenoćište. Organizator može na zahtev igrača rezervisati smeštaj i za više noćenja.

Otvaranje turnira je 5. januara 2019. u 12:00 časova, a zatvaranje po završetku poslednjeg bloka kada će se dodeliti pehari i novčane nagrade.

Više detalja pročitajte – OVDE.