(FOTO) Započeli radovi na dogradnji lifta u Gerontološkom centru Vrbas

93

VRBAS - U sredu 5. decembra počeli su građevinski radovi na dogradnji lifta uz rekonstrukciju postojećeg objekta zgrade Gerontološkog centra u Vrbasu.

Foto: Mihailo Simić

Projekat dogradnje lifta finansira Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja sa namenjenim sredstvima ukupne vrednosti 5.758.152,90 dinara. Izvođač radova DOO „Teko liftovi“ iz Beograda je izabran u postupku javne nabavke.

Direktorka Gerontološkog centra Vrbas Radmila Musić je ovim povodom iskazala veliko zadovoljstvo zbog započetog važnog posla dogradnje lifta koji je jedan od neophodnih uslova i standarda za ostvarivanje licence u pružanju usluga socijalne zaštite.

Foto: Mihailo Simić

Ona je naglasila da, pored uslova koje navodi Pravilnik o licenciranju organizacija socijalne zaštite, postoji realna svakodnevna potreba korisnika i zaposlenih u ustanovi za korišćenjem lifta s obzirom na to da je preko 80 odsto korisnika slabo pokretno.

Uvođenje lifta će u narednom periodu unaprediti poslovanje i pružanje usluga starim i nemoćnim korisnicima i omogućiti potpunu popunjenost kapaciteta smeštaja, posebno popunu slobodnih mesta na spratu ustanove. Naime, trenutno je popunjenost kapaciteta 98 odsto, dok su na listi čekanja za smeštaj većinom slabo pokretna ili nepokretna lica čiji će prijem i pružanje usluga omogućiti upravo postojanje lifta u zgradi Gerontološkog centra.

Foto: Mihailo Simić