Novac od nagradne igre Vrbas iskoristio za opremanje senzorne sobe za decu sa smetnjama u razvoju

120

VRBAS - Novačnu nagradu u iznosu od 23.000 evra, dobijenu na takmičenju gradova i opština u okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", opština Vrbas je potrošila na opremanje senzorne sobe za potrebe dece sa invaliditetom.

Senzorne sobe koriste se u terapiji kod dece sa različitim razvojnim poremećajima i opremljene su elementima koji pomažu kod stimulacije čula sluha, vida, dodira i mirisa. Ona predstavlja mesto gde osobe sa poremećajem senzorne integracije mogu da istraže i razviju svoje senzorne veštine, ali i da se relaksiraju i oslobode stresa i napetosti.

Senzorna soba nalazi se u Dnevnom boravku za lica sa invaliditetom, koji će uskoro biti otvoren u Vrbasu. Članica Opštinskog veća zadužena za socijalna pitanja Danijela Ilić rekla je da je još preostalo da se završi opremanje Dnevnog boravka i da se angažuju stručna lica koja će raditi sa decom sa smetnjama u razvoju. Ilićeva dodaje da će pored senzorne sobe u Dnevnom boravku postojati još i radno-okupaciona prostorija, fizio sala, prostorija za rekreativne aktivnosti, kao i prostorija za rad logopeda sa decom, prenosi vrbaski opštinski sajt.