Na izbore u opštini Kula izlazi ukupno osam lista

418

KULA - Opštinska izborna komisija proglasila je osam izbornih lista za predstojeće lokalne izbore u opštini Kula koji su zakazani za 16. decembar.

Uslov za kandidaturu bio je da liste skupe najmanje 30 potpisa punoletnih građana sa prebivalištem na teritoriji opštine Kula po jednom kandidatu.

Na lokalnim izborima u opštini Kula biraće se 37 odbornika na 40 biračkih mesta. Spisak biračkih mesta na kojima ćete moći da glasate pogledajte – OVDE.

Izborna tišina počinje u petak, 14. decembra.

Predstavljamo vam liste kandidata koji će se 16. decembra boriti za svoje mesto u Skupštini opštine Kula:

1. Aleksandar Vučić – Zato što volimo Kulu

Opštinska izborna komisija je na sednici održanoj 31. oktobra donela odluku o proglašenju izborne liste „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Kulu“ koja na izbore izlazi pod rednim brojem 1. Na sednici je utvrđeno da je ovlašćeno lice koalicije Aleksandar Vučić – Zato što volimo Kulu SNS, SVM, u skladu sa zakonom podnelo blagovremenu i urednu izbornu listu sa 37 kandidata za odbornike Skupštine opštine Kula.

2. Socijalistička partija Srbije – Ivica Dačić

Pod rednim brojem 2 na glasačkom listiću naći će se lista “Socijalistička partija Srbije – Ivica Dačić”, potvrdila je Opštinska izborna komisija na sednici održanoj 11. novembra. U okviru izborne kampanje, Socijalistička partija Srbije predstavljena je kao Lista ozbiljnih ljudi, a prvi na listi je prof. dr Velibor Vasović.

3. Pokret obnove Kraljevine Srbije – Marko Košutić

Opštinska izborna komisija je 17. novembra proglasila treću izbornu listu „Pokret obnove Kraljevine Srbije – Marko Košutić“ koja okuplja 27 kandidata, a nosilac liste je Marko Košutić. Prvo mesto na listi zauzima Nenad Trbović. Kako su iz POKS-a rekli prilikom proglašenja liste, svi nude obećanja, dok oni nude program, a jedino obećanje koje mogu javno da daju jeste da će u narednom periodu sve svoje lične i profesionalne kapacitete uložiti u to da opština Kula bude bolje mesto za život svih građana i građanki.

4. Ruska stranka – Dušan Hajduković – Kekini principi

Lista „Ruska stranka – Dušan Hajduković – Kekini principi“ izaći će na izbore u opštini Kula pod rednim brojem 4 i sa 13 kandidata, a nosilac liste je Dušan Hajduković. Iz Ruske stranke su saopštili da na lokalne izbore izlaze kao apsolutno opoziciona opcija i da nastavljaju borbu za Kekine principe, za pravo čoveka na slobodu, normalan život i rad bez ucene.

5. Pokret socijalista – Aleksandar Vulin

Redni broj 5 na glasačkom listiću zauzimaće lista „Pokret socijalista – Aleksandar Vulin“ koju čini 25 kandidata, većinom mladih ljudi. Pokret socijalista posebno ističe da se na listi nalazi 14 pripadnica nežnijeg pola. Prvo mesto na listi zauzima Filip Pronek, koji je prilikom predaje spiska kandidata rekao da će se Pokret socijalista boriti za socijalnu pravdu, da radnik može da živi od svog rada i da u Kuli nešto učini na bolje.

6. Srpska radikalna stranka – dr Vojislav Šešelj

U Kuli je 1. decembra proglašena izborna lista „Srpska radikalna stranka – dr Vojislav Šešelj“ koja ima 13 kandidata i na glasačkom listiću 16. decembra nalaziće se pod rednim brojem 6. Opštinska izborna komisija je utvrdila da je SRS uz listu predao ukupno 392 pravno valjanih overenih izjava birača koji podržavaju ovu stranku.

7. Partija ujedinjenih penzionera Srbije – Milan Krkobabić – I Kula je Srbija

Partija ujedinjenih penzionera Srbije je u petak 30. novembra 2018. godine predala listu kandidata za odbornike i listu potpisa podrške za predstojeće vanredne lokalne izbore u opštini Kula koji će se održati 16. decembra. Lista je proglašena pod rednim brojem 7, a prvi kandidat je predsednica opštinskog odbora i trgovac u penziji Ljuba Babić. Iz PUPS-a tvrde da će se zalagati za 13. penziju na teritoriji opštine, besplatan prevoz za penzionere i đake, bolju zdravstvenu zaštitu, kao i osnivanje zadruga u svakom selu.

8. Grupa građana „Kritična masa“

Poslednjeg dana listu je predala Grupa građana „Kritična masa“, koja će se za mesta u lokalnom parlamentu 16. decembra boriti pod rednim brojem 8. Kritična masa je saopština da na izbore izlazi kao jedina prava opoziciona lista, koja je sastavljena od ljudi, pre svega građana raznih profesija, koji vole mesta u kojima žive. Suština formiranja Grupe građana Kritična masa je lokalna politika i raskidanje poslušnosti partijskim centralama koju praktikuju današnji politički činioci, stoji u saopštenju.