Svečano otvorena nova sportska hala u Sivcu

293

SIVAC - Ispisana je nova sportska stranica u istoriji Sivca. Na svečan način je otvorena novosagrađena hala, čemu su, osim građana ovog mesta, prisustvovali predstavnici lokalne, pokrajinske i republičke vlasti. Prilika za otvaranje nije mogla biti lepša, polufinale rukometnog Kupa Vojvodina. Susret rukometaša Sivca, jesenjih prvaka u prvoj ligi i superligaša Spartak Vojput iz Subotice.

Nova sportska hala u Sivcu / Foto. N. Janjanin / januar 2018. godine

Prisutnima se prvo obratio sekretar MZ Sivac, Boban Damjanović, rekavši da je ovo za sve Sivčane istorijski dan, kako zbog hale, tako i zbog polufinala Kupa. On je podsetio i na velike sportske uspehe pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, Vladimira Bateza i ministra za sport i omladinu, Vanje Udovičića, koji su osvajači olimpijskih medalja.

Predsednik Privremenog organa opštine Kula, Velibor Milojičić, nije skrivao veliko zadovoljstvo što je Sivac konačno ostvario san velikog broja generacija i dobio sportsku halu. Zahvalio se prisutnima na dolasku i poželeo igračima velike rezultate.

Vladimir Batez poželeo je da se sport u Sivcu razvija na najbolji mogući način i da sva deca imaju optimalne uslove za treniranje i rekreaciju.

Čast da otvori halu pripala je ministru za sport i omladinu, Vanji Udovičić, koji je rekao:

„Danas kreirate sportsku budućnost i imaćete priliku da posmatrate, kao i večeras, vrhunski rukomet, ali i vrhunski sport. Ono što je mnogo važno jeste da svi vodite računa o hali, da koristite ovu halu, da vaša deca ovde krenu u prve sportske korake i da se rađaju novi šampioni. Da ovo koriste svi iz Vojvodine, da okupimo mlade ljude, da budemo uspešni i da se ugledamo na Vladu, ali i na sve ove divne rukometaše i da pravimo nove sportske uspehe. U godini rekorda, u godini oborenih svih sportskih rezultatskih rekorda, obaramo rekorede i po broju izgrađene sportske infrastrukture.“

Ono što je posebno važno istaći jeste da je hala sagrađena isključivo sredstvima lokalne samouprave i koštala je 100 miliona dinara.

Izvor: kula.rs