U mestima opštine Kula otvorene apoteke Galen farm

232

KULA - Kako je i najavljeno, juče su u svim mestima opštine Kula otvorene apoteke Galen farm. Predstavnici ove apoteke u pratnji predsednika Privremenog ograna opštine Kula, Velibora Milojičića, posetili su danas novootvorene apoteke u Liparu i Kruščiću, mestima u kojima dugo nije bilo ni jedne apoteke.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

„Kao što smo i obećali, danas otvaramo apoteke u svim naseljenim mestima opštine Kula, a posebno mi zadovoljstvo što smo to uradili u Liparu i Kruščiću, gde ih do sada nije bilo. Dogovor koji smo postigli sa Galen farmom oko zakupa je ispoštovan u potpunosti i ovom prilikom se zahvaljujem onima koji su pomogli ispred apoteke Galen farm da se one otvore u ovako kratkom roku kako smo i planirali. Ono što je takođe jako dobro je što meštani Lipara i Kruščića neće morati da idu za lekove sa pozitivne liste u druga naseljena mesta, to će umesto njih sa njihovim receptima raditi radnici Galen farma sve do 1. februara 2019. godine od kada će lekove moći da preuzimaju u svojim mestima. Još jednom hvala svima koji su pomogli da se realizuje ne samo ovaj, već i drugi projekti u prethodnom periodu kako bi Kula postala bolje, kvalitetnije i naprednije mesto za život svih koji u njoj žive“, rekao je Milojičić.

Ispred kompanije Galen farm, medijima se obratila komercijalna direktorka ove firme, Bojana Proković, rekavši da je po dogovoru otvoreno svih šest apoteka u kulskoj opštini, što je omogućilo posao za dvanaest ljudi.

„Zahvaljujem se ovom prilikom predsedniku Milojičiću i kulskoj opštini na saradnji koju smo do sada imali i nadam se da ćemo je u budućnosti podizati na sve viši nivo. Od 1. februara 2019. građani će u ovim apotekama moći da podižu lekove na recept Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, a do tada ćemo se potruditi da im obezbedimo dostupnost svih lekova“, rekla je Prokovićeva.

Izvor: kula.rs