Jovana Popović iz Vrbasa osvojila zlato na Državnom školskom prvenstvu u plivanju

427

VRBAS - U Kragujevcu je 5. decembra održano Državno školsko prvenstvo u plivanju u organizaciji Saveza za školski sport Srbije, na kojem je nastupilo ukupno 992 učenika osnovnih i srednjih škola iz 349 plivačkih klubova.

Jovana Popović, učenica petog razreda Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“ i takmičarka Plivačkog kluba „Vrbas“, osvojila je prvo mesto i okitila se zlatom, nastupivši u disciplini 50 metara prsno. U izuzetno jakoj konkurenciji, Jovana je trku završila za 39.87 sekundi i sa 400 osvojenih bodova iza sebe ostavila Ninu Pavelšek iz Beograda i Subotičanku Silviju Tot.

Učenik drugog razreda OŠ „Svetozar Miletić“ Strahinja Senić bio je blizu medalje u disciplini 50 metara delfin i ovog puta zauzeo visoko četvrto mesto. Na jedanaestoj poziciji našla se Tara Martinović, koja pohađa peti razred OŠ „Bratstvo jedinstvo“. Tara je pokazala spremnost u disciplini 50 metara leđno, ali je konkurencija u ovoj kategoriji bila izuzetno velika.

Luka Eraković je na Državnom školskom prvenstvu u plivanju predstavljao Plivački klub „Delfin“ i Gimnaziju „Žarko Zrenjanin“. U disciplini 100 metara slobodno, on je zauzeo drugo mesto i osvojio srebrnu medalju u kategoriji učenika trećeg i četvrtog razreda srednje škole.