(VIDEO) Marko Košutić: Oformićemo obrazovne profile za zanimanja koja su deficitarna u našoj opštini

244

KULA - Pokret obnove Kraljevine Srbije izlazi na izbore u opštini Kula 16. decembra pod rednim brojem 3. Tim povodom razgovarali smo sa nosiocem liste Markom Košutićem, koji nam je predstavio program i ciljeve ovog pokreta.

Marko Košutić / Foto: N. Janjanin

„Plan Pokreta obnove Kraljevine Srbije je da se u srednjim školama oforme obrazovni profili za zanimanja koja su deficitarna u našoj opštini, u saradnji sa Privrednim savetom opštine Kula. Na taj način ćemo obezbediti da svi mladi ljudi koji žele da nađu posao posle završene srednje škole ne moraju da napuštaju našu opštinu, već da posao za zanimanje za koje su se školovali nađu u opštini Kula“, rekao je kandidat za predsednika opštine Marko Košutić.

Košutić ističe da je jedan od glavnih planova Pokreta obnove Kraljevine Srbije zalaganje za mere natalitetne politike, a najadekvatnije mere su, prema njegovim rečima, povećanje iznosa za bejbi paket, koji može da se isplaćuje kako u novcu, tako i u naturi, za pomoć roditeljima nakon rođenja deteta. Takođe, jedan od planova POKS-a je otvaranje servisa za čuvanje dece i pomoć roditeljima u kući, osnivanje škole za trudnice i roditelje, kao i da prednost pri upisu u vrtić imaju deca zaposlenih majki.

Što se tiče primalaca socijalne pomoći, cilj POKS-a je, kako ističe Košutić, osnivanje socijalnih preduzeća koja će zapošljavati ranjive kategorije i na taj način im omogućiti da žive od svog rada.

Pogledajte kompletan video prilog: