(FOTO) Dve bronze za karatiste Hajduka na turniru u Slovačkoj

166

KULA - Karate klub "Hajduk" je u subotu nastupio sa 10 takmičara u slovačkom gradu Nitri na prestižnom međunarodnom turniru Rudolf Farmadin's memory cup, koji se održava osmi put.

Foto: KK "Hajduk"

Radi se o jednom od najjačih turnira u Evropi koji se nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske karate federacije (EKF). Učestvovalo je više od 10 zemalja sa svojim reprezentacijama, a „Hajduk“ je bio jedan od malobrojnih sastava koji je nastupio kao klub i osvojio dve medelje.

Ovaj turnir, pored svoje snage, ima poseban značaj jer je organizator najbolji karatista u istoriji Slovačke Klaudio Farmadin, koji je nastupao i za KK „Hajduk“ kao pojačanje za Premijer ligu Srbije
2007. koju su Kuljani osvojili po prvi put u istoriji kluba uz njegov izuzetan doprinos.

Za „Hajduk“ su nastupili Veselinović D, Mikić M, Rajić M, Vojinović N, Međedović M, Pucar M, Seratlić N, Palanački D, Đikić A, Giric L. i treneri Greber N, Perućica B. i Rašković Z.

Najviše su se istakli Đikić Aleksandra i Giric Luka koji su uspeli da se domognu postolja.

Foto: KK „Hajduk“

Aleksandra je u kategoriji kadetkinja -53kg osvojila treće mesto i bronzanu medalju u izuzetno žestokoj konkurenciji. Takmičarka „Hajduka“ je imala četiri meča od kojih je tri pobedila i jedan izgubila. Aleksandra je pokazala vrlo visok nivo forme i zavidan potencijal.

Foto: KK „Hajduk“

Giric Luka je nastupio u kategoriji muških nada +50kg i takođe je osvojio treće mesto i bronzanu medalju. Luka je isto imao četiri meča sa skorom od tri pobede i jednog poraza. Naš borac je iskazao veliku hrabrost i efikasnost jer je napravio neuobičejeno veliki broj poena u svim mečevima.

Nekoliko boraca „Hajduka“ je izgubilo u mečevima za bronzanu medalju, ali svakako da je ovo jedno od najvećih iskustava u njihovim dosadašnjim karijerama.

Foto: KK „Hajduk“

Pored samog takmičenja, organizovani su zajednički treninzi dva dana pre nastupa i to sa istaknutim seniorskim šampionima iz raznih zemalja, što je takođe bilo ogromno iskustvo kako za takmičare „Hajduka“, tako i za trenere.

„U klubu smo izuzetno zadovoljni sa celokupnim putovanjem, nastupom i svim pratećim sadržajima u kojima smo učestvovali i ostvarili rezultate“, izjavio je trener Nikola Greber.

Foto: KK „Hajduk“