(FOTO) Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obišla pogon firme „Euro-in“ u Kuli

977

KULA - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obišla je danas pogon italijanske firme "Euro-in" u Kuli koja se bavi proizvodnjom gornjih delova obuće.

Foto: N. Janjanin

U fabrici „Euro-in“ već je zaposleno oko 70 ljudi, a do kraja prve faze izgradnje pogona trebalo bi, prema najavama, da se zaposli oko 200 radnika.

Predsednik privremenog organa opštine Kula Velibor Milojičić rekao je da su prethodna tri meseca novi početak za građane naše opštine i podsetio da je u avgustu mesecu otvoren pogon firme Seveplant, a da je pre dvadesetak dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio fabriku Fiorano grupe Kalcedonija, gde trenutno radi oko 150 ljudi. U Fioranu bi do kraja godine ili početkom januara trebalo da se zaposli još 300 naših sugrađana.

Prema Milojičićevim rečima, italijanski investitor krenuo je u izgradnju drugog pogona, a najavljen je i treći, da bi na kraju ova italijanska kompanija zapošljavala oko 600 radnika.

Pogledajte galeriju fotografija:

Milojičić se zahvalio svima koji su pomogli da, kako kaže, Kula posle sredine sedamdesetih godina ponovo počne da se razvija, istakavši da je ovo novi početak za našu opštinu.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da bi proširenje kapaciteta fabrike „Euro-in“ trebalo da se završi do 2020. godine. „Drago mi je što vidim da se polako puni industrijska zona u Kuli i da polako otvaramo nova radna mesta i podižemo Kulu na noge. To je težak posao i moram da kažem da se svakog dana borimo za svako radno mesto. Nama je najvažniji zadatak da građani Republike Srbije svuda bolje žive“, istakla je Brnabić i dodala da Vlada danas sve više ulaže u obrazovanje, kako bi se mladima dala šansa da imaju veći izbor i napravila transformacija ekonomije zasnovane na znanju i inovacijama.