(FOTO) (VIDEO) Završna konvencija PUPS-a pred lokalne izbore u Kuli

146

KULA - Partija ujedinjenih penzionera Srbije na čelu sa Milanom Krkobabićem, predsednikom stranke, održala je završnu konvenciju u Kuli pred lokalne izbore zakazane za 16. decembra 2018. godine.

Foto: N. Janjanin

Na završnoj konvenciji u Kuli, prisutnima se prvo obratila Ljuba Babić, predsednica OO PUPS Kula i prva na listi kandidata za predstojeće izbore. Ona je prvo pozdravila sve prisutne, uključujući predsednika Pokrajinskog odbora PUPS-a Miroslava Španovića, zamenika predsednika partije Đuru Perića i predsednika PUPS-a Milana Krkobabića. Potom je predstavila kandidate za odbornike sa liste „Partija ujedinjenih penzionera Srbije – Milan Krkobabić – I Kula je Srbija“.

Nakon predstavljanja kandidata, reč je dobio Miroslav Španović, predsednik Pokrajinskog odbora PUPS-a: „Dobro veče prijatelji, hvala vam što ste došli. Ovaj posao, koji smo uradili za ovih 42 dana, to je bila naša velika trka. Mi smo ovde skupljajući 965 potpisa od toga 70 neispravnih stekli status da se plasiramo u „Ligu šampiona“. Za PUPS je ovo „Liga šampiona“. A naćićemo i mi neki Liverpul i Napoli da damo golove. Ovo što smo radili, ovih 42 dana, ovo je naša trka, ovo je naš maraton. Neki su odustali, na 4., na 5. kilometru i 4. i 5. danu, vi koji ste ovde, vi ste ti koji ste malo umorni, ali ćemo mi do kraja trčati. Imamo još da istrčimo taj finiš i da dobijemo svoju medalju“, izjavio je Miroslav Španović.

„Mi ovde već sada imam 2%. To bez lažne skromnosti. Imamo 25 odbornika, 82 čuvara kutija, puta dva, to je 220, to je 2%. Milan Krkobabić je tu, to je još 4%, pa nama fali još jedan da bude 7, pod našim brojem kako nam je rekao“, dodao je Španović.

Pogledajte video prilog:

Prisutnima se obratio i Milan Krkobabić koji je zamolio sve da razgovaraju sa svojim bližnjima i pozovu ih da im se pridruže u nedelju. „Hoćemo da budemo solidarni, da se solidarišemo sa onima kojima je ta solidarnost neophodna. Hoćemo da mladi i stari imaju međusobno razumevanje, da pomognemo onome kome je pomoć potrebna“, rekao je Krkobabić i dodao da mladi i stari treba da žive zajedno i da je siguran da će u nedelju na glasanje sa bakama i dekama izaći i njihovi unuci. On se ovom prilikom dotakao penzija, rekavši da u PUPS-u žele da one rastu onoliko koliko raste plata državnom činovniku.

„Naša dobitna kombinacija je energija mladih i iskustvo starih, sa predznakom solidarnosti. Hoćemo da gradimo novu Kulu, Kulu solidarnosti. Hoćemo da ljudi koji ovde žive budu u centru naše pažnje. Očekujemo pomoć za najstarije u vidu trinaeste penzije, besplatnog prevoza, gerontodomaćica, a istovremeno hoćemo i šansu za najmlađe, a to je razvoj zadrugarstva. To su dve stvari na kojima ćemo insistirati i očekujemo da odbornička grupa PUPS-a u Skupštini opštine Kula bude konstruktivni partner i kada je to potrebno pravi kritičar“, rekao je Krkobabić.

Pogledajte galeriju fotografija: