Ovo su REZULTATI ANKETE za koga ćete glasati na lokalnim izborima u opštini Kula

461

KULA - Već tradicionalno, kada se sprovode lokalni izbori u jednoj od opština koju medijski pokriva Portal "Naše Mesto", pokrećemo i online anketu sa pitanjem za koga će građani glasati. Ovo su rezultati ovogodišnje ankete.

Anketa „Za koga ćete glasati 16. decembra na lokalnim izborima u opštini Kula“ pokrenuta je u utorak 11. decembra u 18.37 časova. Nešto više od dan i po kasnije, možemo da kažemo da je anketa izazvala veliko interesovanje javnosti i naših čitalaca.

U nepunih 30 časova koliko je anketa bila dostupna za glasanje, ona je otvorena čak 16.9 hiljada puta, sa 257 deljenja na društvenim mrežama. U okviru ankete se izjasnilo preko 9.700 ljudi, što je za naše lokalne prilike broj koji itekako ima svoju težinu, tj. značaj.

Pa ipak, pre nego što pređemo na rezultate, moramo da kažemo da je ovo ipak samo online anketa, što znači da ovi rezultati najverovatnije ne odražavaju potpuno realnu sliku, tj. ono što ćemo dobiti prebrojavanjem stvarnih glasova u nedelju uveče. Ovi rezultati mogu biti samo indikativni, ne više od toga.

Iako bismo veoma lako mogli da rastumačimo neke od ovih rezultata, pogotovo imajući u vidu na koji način su neki od tih glasova stigli, mi to ovoga puta nećemo učiniti, jer ne želimo ni na koji način da utičemo na volju građana. Zato ćemo samo objaviti ukupan broj glasova za sve liste, pa možete da ih tumačite kako god smatrate da je ispravno.

Ako bi u nedelju rezultati izbora bili kao u ovoj online anketi, cenzus bi prešlo ukupno pet od osam lista kandidata, uključujući SNS, POKS, PS, KM i SPS. Evo i glasova, kao i broja osvojenih mandata po D`Ontovom izbornom sistemu.

1. Aleksandar Vučić – Zato što volimo Kulu

  • 3.7 hiljada glasova ili 38% podrške, što bi bilo 15 odbornika u SO Kula

2. Pokret obnove Kraljevine Srbije – Marko Košutić

  • 3.01 hiljada glasova ili 31% podrške, što bi bilo 12 odbornika u SO Kula

3. Pokret socijalista – Aleksandar Vulin

  • 1.65 hiljada glasova ili 17% podrške, što bi bilo 6 odborničkih mandata

4. Grupa građana „Kritična masa“

  • 710 glasova ili 7% podrške, što bi bilo ukupno 2 odbornika

5. Socijalistička partija Srbije – Ivica Dačić

  • 573 glasa ili 6% podrške, što bi takođe bilo 2 odbornička mandata

6. Ruska stranka – Dušan Hajduković – Kekini principi

  • 69 glasova ili 1% podrške, bez odborničkih mandata u SO Kula

7. Srpska radikalna stranka – dr Vojislav Šešelj

  • 25 glasova, bez odborničkih mandata

8. Partija ujedinjenih penzionera Srbije – Milan Krkobabić – I kula je Srbija

  • 16 glasova, bez odbornika

Građane opštine Kula pozivamo da u nedelju izađu na glasanje i da zaokruže listu po svojoj volji. Glasanje je tajno i obavljaće se na ukupno 40 biračkih mesta od 7 do 20h.