Stiže nam sneg! Meteorolozi za vikend najavili i do 30 centimetara snežnog pokrivača

34

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da će za vikend u naše krajeve stići snežne padavine, a najviše snega možemo da očekujemo u zapadnim krajevima Bačke.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Danas nas očekuje sunčano i promenljivo oblačno, sa najvišom dnevnom temperaturom do tri stepena, a već od petka stvoriće se idealni uslovi za formiranje snežnog pokrivača. Temperature će se kretati od -3 do 1 u petak, od -1 do 0 u subotu, u nedelju možemo da očekujemo najnižu dnevnu -3 i najvišu 1. Snežne padavine će se nastaviti i početkom nedelje, kada će najviša dnevna temperatura biti poput današnje.

Prema prognozama meteorologa, visina snežnog pokrivača u Bačkoj biće čak do 30 centimetara, a padavine u našu zemlju donosi ciklon sa Mediterana koji će povući i nešto hladniju vazdušnu masu sa severa.

Podsećamo građane opštine Vrbas da je Zimska služba JKP „Komunalac“ još sredinom novembra pripremila svoju mehanizaciju za predstojeće snežne padavine, a nabavljene su i dovoljne količine soli, rizle, natrijum-hlorida i hladne asfaltne mase za zimsku sezonu. Više o tome pročitajte – OVDE.