(VIDEO) (FOTO) OŠ „Petar Petrović Njegoš“ dobitnik prve nagrade na konkursu Francuskog instituta

797

VRBAS - Osnovna škola "Petar Petrović Njegoš" iz Vrbasa dobitnik je najvišeg priznanja na konkursu "Ruka u testu" koji je raspisao Francuski institut, u saradnji sa Ambasadom Francuske u Srbiji.

Foto: JKP "Komunalac"

Tema konkursa bila je „Spasimo našu planetu“, u okviru koje su učenici ove vrbaske škole realizovali projekat „Lov na plastiku“, pokazavši na koji način plastična ambalaža može ponovo da se iskoristi i time se spreči zagađivanje prirode. Direktni partner na projektu bilo je Javno komunalno preduzeće „Komunalac“, koje je serijom radionica edukovalo učenike o značaju reciklaže za našu planetu.

Foto: JKP „Komunalac“

Tokom projekta koji je započet početkom godine, učenici su koristili plastične kese, flaše i čepove od kojih su izrađivali različite predmete i time u praksi primenili sve ono što su naučili o reciklaži.

Foto: JKP „Komunalac“

Dodela nagrada održana je 12. decembra u Beogradu, a skupu su prisustvovali i predstavnici „Komunalca“ koji su dali veliki doprinos osvajanju ove nagrade. Oni su ovom prilikom najavili još edukativnih radionica o očuvanju prirode. Nagradu za osvojeno prvo mesto za projekat „Lov na plastiku“, čiji je autor učiteljica Snežana Kovač, uručio je prvi savetnik Ambasade Francuske Nikola Faj.

Foto: JKP „Komunalac“
Foto: JKP „Komunalac“