Počinju radovi na izgradnji sportsko-rekreativnog centra u Kuli

175

KULA - U Pokrajinskoj vladi danas je potpisan ugovor o izvođenju prve faze radova na izgradnji sportsko-rekreativnog centra u opštini Kula.

Foto: N. Janjanin

Sredstva za projekat u visini od 175 miliona dinara obezbedila je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, dok je Opština Kula za realizaciju prve faze radova izdvojila 100 miliona dinara.

„Ovo je sjajna vest za građane opštine Kula. Očekujem da najkasnije do jeseni naredne godine prva faza radova na ovom sportskom kompleksu, koja podrazumeva izgradnju tri bazena, upravne zgrade i sportskih terena, bude završena“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i dodao da očekuje da radovi počnu u narednih nekoliko dana.


On je istakao da je Pokrajinska vlada u protekle dve i po godine investirala značajna sredstva u opštinu Kula, ocenjujući da je slika te opštine danas potpuno drugačija nego pre desetak godina.

„Mnogo toga je urađeno u cilju unapređenja uslova života meštana te opštine i ovaj projekat, koji će predstavljati krunu tog posla, još jedna je potvrda da se zajedničkim radom može učiniti mnogo za lokalne samouprave“, izjavio je predsednik Mirović.

Zahvalivši se Pokrajinskoj vladi na izdvojenim sredstvima i dobroj saradnji, predsednik Privremenog organa opštine Kula Velibor Milojičić rekao je da će dugogodišnji san meštana te opštine konačno biti ostvaren, i istakao uverenje da će realizacijom ovog velikog projekta značajno biti poboljšan kvalitet života svih građana.